2022. február 9., szerda

AZOK AZ ÖTVENES ÉVEK SHOW

REZEDA VILÁGA
Szerző: Rezeda
2022.02.09.


Túljutva az elmúlt száz év tíz legsikeresebbikén, mindezt bizonyítandó és boldogságunkat kiteljesítendő kaptuk meg a hatósági áras farhátat, ami így egyben leírva a kabaré maga. De nem is ez, hanem a körítés. Pártunk és kormányunk nem győzi hangsúlyozni – mint jó bolsevik/fasiszta párt –, hogy szíve egyfolytában az ő népéért dobog, és nem elég az, a panelproli rögzített áron szopogathatja a csontokat, mert nem ez a lényeg, hanem, hogy mindezt nagy pofával nyomják a képébe, verik a fejébe reggeltől estig. Hogy kinek köszönheti a nyüves életét, és hát, a Pártnak csakis, így következésképp Neki. A jótevőnek, aki csak népének él – lásd Lenin és az ő nótája.

Amiként a sárga csekkekre is rá kell nyomtatni, mennyit spórol a porbafingó organizmusnak Orbán Viktor maga, akképp kell hirdetni boltról-boltra, hogy olcsó a farhát/szárnyvég, egyebek, nagy tacepaókon kell tudatni, hogy a boltba lépve se feledje az ember a gyönyöröket. Mindent megül, ahogyan a Fidesz teli pofával hirdeti magát mindenhol. Futballmeccsek szüneteiben az egy perc gyűlöletek a televízióban, vagy most a legújabb, mikor is NAV-os levélnek álcázva irkál a nemzetvezető boldog boldogtalannak, azt monomániásan, hogy előre meggyünk nem hátra. És hát, mindezt közpénzen, amin azonban meg sem lepődünk egyáltalán.

Általában a mi pénzünkön tolják a képünkbe a szaros seggüket. Az ember már meg sem lepődik, amikor hónapról-hónapra számolnak be arról, hogy Rogán propaganda minisztériuma, milyen iszonytató milliárdokat költött megint az emberek hülyítésére, a legocsmányabb azonban az, amikor mindezt büntetés terhe mellett teszik kötelezővé, mint most a farhát esetében is. Mindez már volt egyszer. Ami belengi a NER-t, az a Cseh Tamás (és Bereményi) által megénekelt „ötvenes évek szűk levegője”, midőn ránézünk, mit ellenőriz és hogyan Orbán Viktor propaganda-hadserege, mindenféle csinovnyikjai és végrehajtó hordája.

Ott állunk annak kapujában, hogy a királyi vár erkélyén határozzák meg a terveket, miszerint a disznó hányat fialjon, vö. Virág elvtárs „Nincs homok??!! Akkor csinálunk, elvtársam! Nekem homok legyen a föld alól is! Efelől nem nyitok vitát elvtársam, várom a sódert meg a kavicsot!” És ez most a legkevésbé sem a mókakacagásiból jutott eszembe, hanem a ránk boruló mázsás, szörnyű mennybolt okán. Mert, mint olvashatni a diadalmi jelentésekben, megkezdték a hatósági árak ellenőrzését a boltokban, ám mielőtt a módját megnéznénk, ízlelgessük a világot, amiben élnünk adatik, s amely ez: az Innovációs és Technológiai Minisztérium vizsgálja a farhátat, és nincs több kérdés...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.