2022. február 12., szombat

BALATONLELLE RÓZSADOMBJÁN ÁLL A FIDESZES KÉPVISELŐ ÚGYNEVEZETT PINCÉJE

MAGYAR NARANCS
Szerző: narancs.hu
2022.02.12.


Witzmann Mihály Somogy megyei fideszes balatonlellei családi „pincéje” kampánytéma lett, miután az Ez a lényeg című újság nemrégiben megjelent száma említést tett a 2019-ben megkezdett, azóta befejezett „mezőgazdasági” építkezésről. Az ügyet Hadházy Ákos tette országosan ismertté még 2020-ban. Witzmann akkor indulatos posztban próbált cáfolni és feljelentéssel fenyegetőzött. Most az ellenzéki újság cikkére szintén veretes nyelvezetű Facebook-posztban állítja, hogy a Badacsonyra panorámás kishegyi telkükön csak egy 50 négyzetméteres borospince és présház áll. Megtaláltuk az ingatlant. A valóság nem Witzmannt igazolja.


A meglehetősen heves politikusi indulatok olvastán elhatároztuk, utánajárunk, mi épült valójában a szögesdrótszálak közé. A helyiek készségesen útba igazítanak - nagyjából. Egy traktorostól érdeklődünk, aki óva int, hogy felmenjünk a dácsához, mert mint mondja, nagy fekete autók szoktak arra járni és be van kamerázva az egész. Kétszer tévedünk el, tájfutó gyakorlatunk alapján tájékozódunk. A tájékozódási pont az, hogy a kápolnától, a hegyről lefelé nézve hol látszik az épület. A Konyári Pincészet kovácsoltvas kapuja mellett találjuk meg az utat, bár amikor elindulunk rajta, még nem tudjuk, hogy ez lesz az. Az út elején zsákutca tábla, de magánútra utaló jelzés nincs.

Az első 50 méter sáros-kavicsos szakasz után enyhe kanyar jön, onnantól szinte autópálya minőségű aszfaltút vezet egészen a cikornyás vaskapuig, ahol a fekete aszfaltot vörös térkő burkolat váltja. Emeletes villát látunk, vakolva, kéménnyel, zsalugáteres ablakokkal...




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.