2022. február 23., szerda

DANKÓ UTCAORSZÁG

HÍRKLIKK
Szerző: FÖLD S. PÉTER
2022.02.23.


Ilyen országot akartunk? Ezt a kérdést tette fel Odze György a Hírklikken megjelent írásában, és a kiváló szerzőtárs meg is adta a választ: nem ilyen országot akartunk. A legtöbben biztosan nem, és még az sem kizárt, hogy akik ilyenné tették a mi országunkat, talán ők sem azzal a szándékkal fogtak neki a változtatásoknak, hogy a művük végül ilyen legyen. Múltba néző, árvalányhajas, szemforgató, ájtatos hely lett ugyanis a hazánk, élén egy pávatáncos nemzetmegvezetővel. Szomorú, korszerűtlen, leharcolt vidék, demokráciamentes övezet.


Ami hétfőn a Dankó utcában történt – és ami az Iványi Gábor által vezetett Magyarországi Evangéliumi Testvérközösséggel évek óta történik – egyenes következménye Orbán és a NER elmúlt éveinek. Nem egyik napról a másikra, és nem magától lett a legszomorúbb barakk Magyarország. Tudjuk, kik tették ilyenné, és sajnos, azt is tudjuk, hogy kik azok, akik hagyták, hogy ilyen legyen.

Utóbbiak – tisztelet a kevés kivételnek – mi magunk volnánk. Azok a magyar emberek, akik akkor sem szóltak, amikor még szólhattak volna. Akik butaságból, félelemből, közönyből, vagy éppen haszonlesésből hallgattak. Vagy csak azért nem mondtak semmit, mert azt hitték, hogy vannak fontosabb dolgok is az életben, mint a demokrácia. Most már egyre többen belátják, hogy kár volt naivnak, gyanútlannak lenni. A NER tálibjai megszereztek mindent, amit csak lehetett, s létrejött gyönyörű képességük, a rend, a velünk élő nemzeti szotyializmus...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.