2022. február 12., szombat

ISMERETLEN ÖSSZEGBE FOG KERÜLNI A VIZES VB, FALUBUSSZAL MENTEK SÍELNI AZ ALPOKBA - AZ ÁTLÁTSZÓ HETI LAPSZEMLÉJE

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: ERDÉLYI KATALIN
2022.02.11.


Telex: A nyári vizes vb jogdíjából 8 millió dollárt alkudtak le, de csak két hét múlva lesz kész a költségvetés


Hétfőn jelentette be a nemzetközi szövetség (FINA), hogy Magyarország rendezheti meg az idei vizes világbajnokságot. Mindennek persze van ára, hiszen elsőként ki kell fizetnie a jogdíjat. A FINA 12 millió dollárt kér az eseményért a rendezőktől, ezt most a harmadára mérsékelték, a lap információi szerint így 4 millió dollárt kell majd átutalni.

G7: Hétszeresére növeli a közbeszerzési győzelem esélyét a NER-es kapcsolat

A 2011-2020 közötti időszakban az Elios (és jogelődje) nyerési esélye 1,26, míg a piacán lévő cégek medián nyerési esélye 0,46 volt. Már ez is nagy különbségnek látszik, de még inkább figyelemre méltó, hogy hogyan alakult az Elios Zrt. nyerési esélye, amíg a kormányfő veje, Tiborcz István tulajdonos volt, és azután, hogy megvált a cégtől. Míg 2011-2015 között, amikor Tiborcz a tulajdonosok között volt, a cég nyerési esélye 1,97, majd miután eladta részesedését, ez az érték 0,18-ra, jóval a piacra jellemző medián alá esett.

444: A kormány belepumpál még 5 milliárdot Áderék tőkealapjába

Egy csütörtök esti kormányhatározat szerint még az idén 5 milliárd forint nem visszatérítendő költségvetési támogatást kap az Áder János klímavédelmi alapítványához köthető Kék Bolygó Klímavédelmi Kockázati Tőkealap. A tőkealapot még 2020-ban hozta létre a kormány „a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány tevékenységének bővítése és Magyarország környezet- és klímavédelmi céljainak elérése érdekében”. A kormány 2020-ban és 2021-ben is tolt bele 2,5-2,5 milliárdot a Kék Bolygó Klímavédelmi Befektetési Zrt.-n keresztül.

24.hu: Közpénzből vett falubusszal mentek síelni a francia Alpokba

Franciaországi sítúrához használták a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszabezdéd közpénzből beszerzett kisbuszát. Az ukrán határ mentén fekvő község falubuszát a településtől 1600 kilométerre, a francia Alpok egyik síparadicsomában, a Les Deux Alpes egyik szállodája előtt fotózta le a lap egyik olvasója. A Mercedes kisbuszt a Darányi Ignác Terv keretében kapta a Tiszabezdéd Községért Alapítvány, ezt hirdeti a kocsi oldalára ragasztott fólia is.

Válasz Online: Már „ellenzéki” médiacsoportja is van a NER-nek – ezzel együtt a sajtó kétharmadát kontrollálják

Az állami média és a vállaltan kormánypárti orgánumok alkotta csúcsliga mellett megszületett a NER-sajtó másodosztálya: a Fidesz-rendszer tulajdonosi befolyása alá került, ám tartalmilag – még – nem teljesen átállított, „ellenzékinek”, függetlennek vagy pártsemlegesnek tűnő kiadványok csoportja. Az összesen 241 országos hatású közéleti- vagy tömegcsatornából 26 sorolható a fenti átmeneti kategóriába, 132 pedig tisztán fideszes. Ha e két számot összeadjuk, már kétharmadnál járunk – listánkon ráadásul további nyolc, úgymond „bizonytalan státuszú” médium is szerepel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.