2022. február 2., szerda

ITT A BUDAPEST FEJLESZTÉSI KÖZPONT KÉTÉVES MÉRLEGE: RENGETEG TERV, KEVÉS KIVITELEZÉS

TELEX
Szerző: TENCZER GÁBOR
2022.02.01.


Két éve, 2020 február 1-jén kezdte meg a működését hivatalosan a Budapest Fejlesztési Központ. Első két évében számos fővárosi fejlesztésbe fogott bele a BFK, és ezek mellé még jó párat át is vettek a nem túl rózsás anyagi helyzetben levő fővárosi önkormányzattól. A BFK nem szűkölködött állami forrásban, cikkünkben megpróbáljuk áttekinteni, mire mentek vele.


Indulásakor sokan budapesti árnyékvárosházának tartották a Fürjes Balázs államtitkár és Vitézy Dávid volt BKK-igazgató irányítása alatt működő intézményt. Tény, hogy több, a fővárosi önkormányzat által elindított vagy tervezett beruházás átvándorolt hozzájuk időközben, és Fürjes vagy Vitézy a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsán keresztül számos fővárosi infrastrukturális fejlesztésbe bele tudott szólni. Tavaly év végén Karácsony Gergely első két évét értékeltük, most megnéztük, hogy kerékpározott hasonló terepen a Fürjes-Vitézy tandem.

Természetesen most nem indulhatunk ki a választási ígéretekből, de mivel a két vezető gyakran szerepel a médiában, ígéretek, jóslatok, tervek és projektbejelentések bőven elhangoztak, ezekből van, amit érdemes két év után számon kérni. A kérdés ugyanaz, mint a főpolgármesternél: a korábban nyilvánosan bejelentett projektek jelenleg hogy állnak? Ha még nincsenek kipipálva, van-e esély rájuk a közeljövőben, ha nincs, melyiknél nincs? (Az egyes projektek státuszjelentését a BFK-tól kértük ki.)...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.