2022. február 27., vasárnap

MAGYARORSZÁGON MÁR BÜNTETIK A SZEGÉNY SZÜLŐT, ELVESZIK A GYEREKÉT, DE „NE DRÁMÁZZON” EMIATT

NÉPSZAVA
Szerző: MUHARI JUDIT
2022.02.27.


Precedensértékű ítélet született nemrég, most először jelentette ki a bíróság, hogy nem a gyermek érdekét nézte a gyámhatóság, hanem a szülőt szankcionálta „rossz magaviseletéért”. Krisztinát azért szakították el tízéves lányától, mert munka közben nem tudta fogadni a gyámhatóság hívását. Az anya a Társaság a Szabadságjogokért civil szervezet segítségével, két év után kapta vissza a gyerekét. Közben a kormány szerint népszavazás kell a gyermekek védelmében, de persze nem az ilyen esetek miatt.


Április 3-án „egy népszavazással fogjuk megvédeni a gyerekeinket. Az apa férfi, az anya nő, a gyerekeinket pedig hagyják békén!” – egyebek mellett így fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök a Várkert Bazárban, amikor elmondta 23. évértékelőjét. Arról pedig már Varga Judit igazságügy-miniszter beszélt, hogy a magyar gyermekek nevelésébe senki sem szólhat bele, hiszen az kizárólag a szülők felelőssége.

Kérdés, hogy a hangzatos kijelentések miként érvényesülnek a gyakorlatban, kitől is kell valójában megvédeni a kiskorúakat. Vannak, nem is kevesen, akiknek éppen az állam által fenntartott, gyermekvédelminek nevezett rendszer teszi tönkre az életét. Szívszorító gyereksorsokat, méltatlanul bűnhődő szülőket, a rendszer által csak egy aktaként kezelt, magukra hagyott kiskorúakat mutatunk be cikkünkben...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.