2022. február 13., vasárnap

MÁRKI-ZAY ORBÁNRÓL: VELEM FOGLALKOZOTT SOKAT, AZ ORSZÁG GONDJAIVAL SEMENNYIT

MAGYAR NARANCS
Szerző: narancs.hu
2022.02.12.


Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje után az ellenzéki pártok is kommentálták a kormányfő évértékelőjét.


„Orbán Viktor évértékelőjének az egyetlen erénye az volt, hogy ez volt az utolsó miniszterelnökként. Velem foglakozott sokat, az ország valódi gondjaival semennyit. Úgy történt, ahogy sejtettem: üres szónoklat, zavaros képek, szóvirágok. És ha mindazt, amit mondott komolyan gondolná, kiállna velem vitázni” – posztolta a közösségi oldalon Márki-Zay Péter Orbán Viktor évértékelő beszédére reagálva.

Az ellenzéki pártok közül először a DK reagált az évértékelőre:

„Értesültünk arról, hogy Orbán Viktor ma évértekelő címén a fideszes kiváltságosok körében mondott beszédet. Az eseményen elhangzottakat sajnos nem tudjuk kommentálni, mert nem volt időnk szórakoztató showműsort nézni, a Demokratikus Koalíció politikusai és aktivistái ma egész nap az utcán vannak. Ajánlást gyűjtenek, kampányolnak, és meghallgatják az emberek problémáit, amelyekre a fideszes elit 12 éve süket és vak. Köszönjük megértésüket.”

Az MSZP Országos Központja az MTI-hez eljuttatott közleményében is a hallgatóságot emeli ki: „a Fidesz kiváltságosainak beszélt. Azoknak a kiváltságosoknak, akik az elmúlt 12 évben az irányított közpénz-lenyúlások nyertesei voltak, akik Magyarországot és a magyar embereket fentről nézik és lenézik. Akik migránsokkal riogatnak, de pénzért húszezer migránst engedtek be Magyarországra; akik Sorost és Brüsszelt szidják, de Soros és Brüsszel segítségével jutottak el oda, ahol tartanak; akik Michelin-csillagos étteremben vacsoráznak, jachtoznak, helikoptereznek az ellopott közpénzből, miközben nem látják a társadalom nagy részének mindennapi problémáit.”

Az ellenzéki párt úgy értékel, 12 év után Magyarország az Európai Unió egyik legkorruptabb állama lett, megduplázódott az államadóssága, és 15 éves csúcsra ugrott az infláció. „A kormányfő elhallgatta azt a tényt, hogy a Fidesz rárobbantotta a szegénységet az országra: a magyarok háromnegyede az uniós szegénységi küszöb alatt él; a dolgozói szegénység 2010 és 2017 között csaknem megduplázódott, az egyszülős családok szegénységi aránya pedig 2018 és 2020 között 21,6 százalékról 28,2 százalékra emelkedett; a miniszterelnök azt is elhallgatta, hogy a 65 év felettiek szegénységi aránya 11 év alatt több mint a háromszorosára nőtt!” – sorolja a Tóth Bertalan társelnök által aláírt MSZP-közlemény, amely szembeállítja a csirka far-hátra bevezetett hatósági árat a Völner Pállal szemben is zajló büntetőeljárással. Az ellenzéki párt utal a járvány elleni védekezésben hozott rossz döntésekre: „több mint 42 ezer honfitársunkat veszítettük el – mintha Hódmezővásárhely polgárai mind eltűntek volna! Erre mit mondana Orbán Viktor? Hoz majd egy rendeletet, mint amilyennel a kórházakból is kitiltotta a nyilvánosságot? Születik egy kormányhatározat, hogy az elveszített édesanyákról, édesapákról és gyermekekről tilos lesz beszélni?”

Az MSZP szerint a miniszterelnök azt hiszi, Magyarországot lehet parancsokkal irányítani, és a pedagógusoknak elő lehet írni, hogy a sztrájk alatt is dolgozniuk kell, a válságot azonban nem másítják meg a rendeletek. A párt szerint az, hogy hosszú sorokban jöttek az emberek aláírni az Egységben Magyarországért jelöltjeinek ajánlóíveit, azt jelzi, a magyaroknak elegük van a Fideszből...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.