2022. február 16., szerda

MINISZTEREK, MINISZTERELNÖKÖK, MINISZTERASSZONYOK ÉS TÁRSAIK SAJÁTÍTJÁK KI A BALATONT

KLUBRÁDIÓ
Szerző: BADZSÓ ANGÉLA
2022.02.16.


Miniszterek, miniszterelnökök, családtagok gigaberuházásai, villái épülnek a Balatonnál, amivel az a baj, hogy olyan helyeken, amit korábban az ott élők használhattak, most meg leveszik tőlük a partot, ráadásul rengeteg természetpusztítással jár együtt a Balaton üzemi "kirablása".

Két éve indították útjára a Stop Balaton-törvény! nevű petíciót, hogy megakadályozzák a Balaton lebetonozását, kirablását és szétosztogatását a gazdagok között, február 17-én pedig átadják ezt a petíciót Füleki Zsoltnak, a Miniszterelnökség építészeti és építésügyi helyettesének. Vagyis csak megpróbálják, a helyettes államtitkár ugyanis még nem jelzett vissza, hogy hajlandó-e a civilekkel találkozni – mondta Badzsó Angéla, az Összefogás a Balatonért nevű civil szervezet alapítója a Reggeli gyorsban.

Ennek ellenére nem adják fel, "még az utolsó pillanatban is megérkezhet a levél", és mindenképpen elmennek az irodájához, és megpróbálnak vele találkozni, ígérte. Amióta gyűjtik az aláírásokat, "nagyon sok természetpusztítás történt, sok település érintett ebben a történetben", ezért szerintük a helyettes államtitkárnak igenis van dolga a petícióval, és azokkal "a történetekkel és folyamatokkal, amik ott történnek".

Mi történik a Balatonnál?

Lányi András író, filozófus szerint például a választás után kő kövön nem marad majd.

Badzsó szerint is hosszú a lista: Alsóörs, Csopak, Badacsonyörs, Balatonszentgyörgy, Aliga kezdte sorolni Badzsó, aki az utóbbival kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet, hogy "elképesztő mértékű kisajátítási folyamat zajlik éppen". Ha kiadják az engedélyeket, akkor "Aliga is elveszíti az utolsó szabad parti sétányát, és azt a partszakaszt, ami szűk lehetőség, de ott még hozzáférhetnek a helyiek" a Balatonhoz.

Badzsó szerint az állam mindezzel tisztában van, azzal, hogy mi zajlik a parti településeken, hiszen ezek a beruházások "jobbára állami támogatásban is részesülnek".

"Kikötők, szállodakomplexumok terveiről van szó, és sajnos állami szférában dolgozó emberek, miniszterek, miniszterelnökök, miniszterasszonyok és társaik építkeznek a területen", és megemlítette például a tihanyi "hegyelbontást", ahol – a már nem – "Rogánné-féle nyaralóépítés zajlik".

ITT OLVASHATÓ

NER HOTELEK

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.