2022. február 1., kedd

NEM SIKERÜLT MEGSZEREZNIE A FIDESZNEK A ROMA MANDÁTUMOT - A KETTŐS LELÉPTETÉS ÍGY IS A KORMÁNYPÁRTNAK KEDVEZHET

JELEN
Szerző: LAKNER ZOLTÁN
2022.02.01.


Három-nullás vezetésről akart nekivágni a Fidesz a 199 képviselői helyért folyó versengésnek. A magyar állampolgársággal rendelkező külhoni szavazók levélszavazata legalább egy mandátumot hoz a kormánypártnak, amely a következő parlamenti ciklusban is nagy eséllyel számíthat Ritter Imre német nemzetiségi képviselő támogatására. A roma mandátum megszerzése azonban váratlan nehézségekbe ütközött, de ami a Fideszé nem lett, másé se lesz.


A „nem megvásárlás” arra vonatkozott, hogy a találkozón jelen lévők havi 200 ezer forintos szerződésre számíthatnak a fent említett főigazgatóság és a frissiben, lényegében erre létrehozott Roma Közéleti Akadémia révén. Csak azért, hogy egészen világos legyen az összefüggés, a Népszava, illetve Hadházy Ákos idén januárban közöltek hangfelvételeket Sztojka és a roma képviselők szóban forgó találkozójáról, amelyet december végén tartottak egy budapesti hotelben, a Roma Közéleti Akadémia megalapítását pedig december elején jelentette be a főigazgató-kormánybiztos.

A közel háromórás összejövetel hangfelvétele valóságos aranybánya. Szó van benne arról, hogy ha nem a Fidesz nyer, akkor Sztojka szerint a romaügyet átveszi a Jobbik vagy a meleglobbi, valamint arról is, hogy Sztojka, lévén a Belügyminisztériumban dolgozik, mindenkiről sok mindent tud, azt is, ki kivel beszél. A hangfelvételen hallható, hogy valaki egy meglepett „Hoppá!” felkiáltás eleresztésével kommentálja – vagy éppen nyugtázza – az alighanem fenyegetésként dekódolható közlést. Hadházy Ákos feljelentést is tett hivatali visszaélés gyanúja miatt, ám Vadai Ágnes minapi kérdésére, miszerint hogyan áll az ügy, Polt Péter azzal reagált, hogy feljelentés-kiegészítések vannak még folyamatban...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.