2022. február 15., kedd

„ORBÁNHOZ VALAHOGY NEM TUD ODAMENNI EGY NYUGDÍJAS, HOGY ÁLLON VÁGJA” – EGY KAMPÁNYNAP MÁRKI-ZAY PÉTERREL

AZONNALI
Szerző: FEKŐ ÁDÁM
2022.02.14.


Mi derül ki abból, ha egy napig követi az ember az ellenzék 2022-es reménységét, és hallgatja meg négyszer is a beszédét? Kik mennek el egy ilyenre? Vigyáz-e már arra MZP, mit mond? Ezekre és még sok másra is van válasz riportunkban.


A kampányolás 2022-ben egészen furcsa dolgot jelent még ahhoz képest is, mint akár azokban a boldog 2000-es években, amikor a Fidesz Miskolcon például 70 forintért adta a sört a kampánysátrában (és kapott ki ezzel együtt is), Orbán Viktor pedig a nyugatos konzi politikust képviselte Gyurcsány Ferenccel szemben: mostanra Orbán minden, csak nem nyugatos, a potenciális olcsó sörök és kampánysátrak árával pedig inkább Mark Zuckerberget gazdagítják a politikusok.

A dolgot tovább bonyolítja, hogy hagyományos utcafórumosdit a két kormányra esélyes társaság (Fidesz-KDNP, egyesült ellenzék) csak az egyik tart, ugyanis a Fidesz 2010 óta már maximum békemeneteket szervez, utcafórumok nincsenek,

lakossági fórumok pedig csak a megbízható szavazók és káderek számára vannak meghirdetve annak érdekében, hogy átlag ember és újságíró véletlenül se találkozhasson Orbán Viktorral, de még egy tényleg nem különösebben nagy embernek számító Menczer Tamással sem.

Ezért aztán miután egy napig követtem a Csepel-Oroszlány-Tatabánya-Győr négyest megjárt Márki-Zay Pétert és stábját, rájöttem nincs is nagyon összehasonlítási alapom arról, mennyire lendületes most MZP országjáró kampánya: hasonlóról emlékem 2006-ból van, de akkor középiskolásként inkább az elvihető héliumos lufikért mentem a Fidesz sátrához Orbán megjelenése alkalmából. Az biztos, hogy a kampánycsapat lelkes: szerintük érezhetően egyre többen és többen jönnek ki meghallgatni Hódmezővásárhely polgármesterét még azokon a helyeken is, ahol emberemlékezet óta csak a Fidesz tudott győzni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.