2022. február 1., kedd

PAZARLÁS, LEÉRTÉKELÉS, KORRUPCIÓ – LÁTLELET A NER GAZDASÁGÁRÓL

SZABAD EURÓPA
Szerző: VOVESZ TIBOR
2022.02.01.


Elfecsérelt évtized – mondta Győrffy Dóra politológus-közgazdász, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára, amikor a Fidesz-ciklus gazdaságpolitikájának egymondatos értékelésére kértük. Az elmúlt évtizedben a magyar gazdaság termelékenysége romlott, miközben a térség más országai, így például Románia jelentős javulást tudott elérni. Konstruktív bizalmatlanság című podcastsorozatunk rendhagyó epizódjában az intézkedések kommunikációs hátterét rendszeres vendégünk, Ruff Bálint kommunikációs és kampányszakértő elemezte. A kettős interjú szerkesztett átirata.


Hogy mutatna most egy látlelet a magyar gazdaság állapotáról? Egy mondatban kifejezve hogy állunk most európai és V4-es összevetésben?

Győrffy Dóra: Egy mondatban kifejezve: Magyarország az Európai Unió egyik legszegényebb országa. A visegrádi országok közül Csehország messze elhúzott tőlünk, Szlovákiával és Lengyelországgal nagyjából egy szinten vagyunk, de ez igazából attól függ, hogyan mérjük.

Hogy jelenik ez meg a kommunikációban?

Ruff Bálint: Az az orbáni buborék működik, hogy Magyarország nagyon jól teljesít. Hogy ez hogyan viszonyul a valósághoz, más kérdés. A választás egyik tétje, hogy vajon elhiszik-e, hogy előremegy, és nem hátra...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.