2022. február 5., szombat

PUTYIN HATALMAS HITELT ÍGÉRT, BÁNKI ERIK KIHAGYOTT KÉT CÉGET A VAGYONNYILATKOZATÁBÓL

ÁTLÁTSZÓ / HETI LAPSZEMLE
Szerző: ERDÉLYI KATALIN
2022.02.04.


Portfolio: Váratlanul hatalmas orosz hitelkeretet ígért Vlagyimir Putyin Orbán Viktornak egy magyar vasúti projektre


Orbán Viktor még nem tudja, de „ahogy itt sétáltam a sajtótájékoztatóra, információt kaptam az orosz állami vasúttársaság vezetőjétől, ami vonatkozik a hitelkereten keresztüli kiegészítő finanszírozásra. Kétmilliárd dollár a lehetséges összeg egy ilyen projektre, és meg lehet majd kerülni Budapestet” – mondta az orosz elnöki oldal hivatalos leirata szerint a február 1-i közös sajtótájékoztató egyik nagy hírét Vlagyimir Putyin. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy az oroszok egy 2 milliárd dolláros hitelkeretből segítenék a Záhonytól Győrig tartó, Budapest kikerülését célzó hatalmas V0 vasúti projekt megvalósulását.

Mfor: Két cégét is kihagyta vagyonnyilatkozatából a fideszes honatya

Az országgyűlési képviselők közel negyede egyben cégtulajdonos is. A legtöbben csak egy-egy cégben tulajdonosok, de vannak, akiknek valóságos kis cégbirodalma van. Tavaly különösen sok változás is történt e téren, nem csoda, hogy a fideszes Bánki Erik például ki is felejtett két új céget a vagyonnyilatkozatából. Bánki a cikk után közölte, hogy a két kifelejtett cégből az egyiket (!) beleírja a nyilatkozatába.

444: Covid-tesztekkel csalhattak magyar teniszezők

„Alapos a gyanú, hogy visszaélések történhettek a COVID-19 vírusfertőzés kimutatására szolgáló PCR-tesztekkel kapcsolatban, e visszaélésekben pedig a Szövetség egyes sportolói, edzői és munkavállalói is érintettek” – közölte honlapján a Magyar Tenisz Szövetség. Hogy pontosan milyen visszaélésről lehet szó, arról nem ír a Lázár János vezette szervezet.

Telex: Nem tilthatja ki a sajtót a kórházakból a minisztérium

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) jogtalanul utasította ki a Telexet és a sajtót a kórházakból – ezt mondta ki a Fővárosi Törvényszék, miután a bíróságon támadta meg a lap a döntést, amellyel a köztévén és az MTI-n kívül minden más orgánumot kitiltottak a járvány alatt az egészségügyi intézményekből. A bíróság jogerősen kimondta: nem a minisztérium, hanem a kórházigazgatók hatásköre arról dönteni, hogy kit engednek be az intézménybe.

Szabad Európa: A Fidesz jelöltje feketén foglalkoztatta alkalmazottját, és korábban azt állította, van diplomája

Erős Gábor Esztergom alpolgármestere, és Völner Pál helyett indul az országgyűlési választásokon a Fidesz jelöltjeként. A politikus 2018-ban került fel arra a jegyzékre, amelyen a NAV azokat listázza, akiknél be nem jelentett alkalmazottat találtak. A 2014-es önkormányzati választások előtt Erős azt állította, van diplomája, de az újabb bemutatkozásából már hiányzik a diplomára utaló rész.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.