2022. február 8., kedd

„SZERETNÉNK, HA A GYEREKÜNK 6–18 ÉVES KORIG BIZTONSÁGBAN ÉREZHETNÉ MAGÁT AZ ISKOLÁBAN!” – EGY SZÜLŐ LEVELE A JELEN OKTATÁSI HELYZETBEN

WMN.HU
Szerző: Krisztina
2022.02.08.


A tanársztrájkról rengeteg véleményt lehetett olvasni tanároktól, oktatásügyi szakemberektől, politikusoktól, a szülők álláspontja viszont eddig nem nagyon jelent meg a nyilvánosságban – bár ettől még természetesen nekik is van viszonyulásuk a témához. Ezt szeretné pótolni olvasónk, aki – ha nem is mindenki nevében, hiszen a szülői közösség sem homogén, de – a saját nevében összegyűjtötte, milyen tényezők befolyásolják a kérdésben, és milyen iskolarendszerről álmodik a gyerekeinek. Olvasónk, Krisztina írása.

A legfontosabb, hogy minden szülő a legféltettebb kincsét, a gyerekét bízza a tanárokra a hétköznapok jelentős részében. Innentől elemi érdekünk, hogy megbízható, felkészült és kiegyensúlyozott pedagógusok neveljék a gyerekeinket.

Többször hallottam tanároktól, hogy a szülők azért nem sztrájkolnak, mert még mindig azt hiszik, hogy a gyerekeik megfelelő oktatásban részesülnek, pusztán azért, mert reggel még nyitva van az iskola ajtaja. Nos, ezzel nem értek egyet.

Az utóbbi években sajnos rákényszerültünk, hogy sokkal többet tudjunk az oktatásügy problémáiról, mint amennyivel foglalkozni szeretnénk.

Az alábbiakban felsorolom, más szülőtársakkal beszélgetve hogyan látjuk a helyzetet:

- Szeretnénk, ha gyerekünk kevesebb tananyagot, de azt alaposabban dolgozna fel, mert ha egy óra keretében tanulnak a világosi fegyverletételről és Trianonról, akkor egyiket sem fogják megérteni – ennek így nincs sok értelme.

- Szeretnénk, ha annyi házi feladatuk lenne hétköznaponként, amennyi mellett még jut idő a barátokkal való játékra is.

- Szeretnénk, ha nem a környezetismeret-tanár tanítaná az informatikát.

- Szeretnénk, ha a gyerekeink nem szakadnának meg az iskolatáska súlya alatt.

- Szeretnénk, ha 8 óra munka után nem kellene társadalmi munkában kifesteni az osztálytermet, a folyosókat, és megjavítani az iskola kerítését...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.