2022. február 5., szombat

VARGA JUDIT KÜZDELMEI

REZEDA VILÁGA
Szerző: Rezeda
2022.02.05
.


Tudjuk, mert emlékszünk rá, hogy amikor Orbán pezsgővel a kézben szerelmetes pillantásokkal kinevezte Varga Juditot igazságügyi miniszterré, akkor azzal küldte a csatatérre, küzdjön érte a veszedelmes Brüsszelben. Tartsa a frontot mintegy, hogy ő szabadabban garázdálkodhasson a hátországban. Piszlicsáré jogállami és más liberális huncutságokkal dolga ne legyen, lehessen disznót ölni és fasisztákkal randevúzni zavartalan. Varga Judit – pezsgővel a kézben, még szerelmesebb pillantásokkal – fölfogta megbízása lényegét, igazságüggyel alig is foglalkozik, ellenben küzd Brüsszellel, mint malac a jégen.

Most is ötvennyolc oldalas levelet írt a gyarmatosítóknak a pedofiltörvény álnéven futó homofób uszításról, amiben arra próbált magyarázatot találni, hogy ez a törvény miért nem sérti az Európai Unió Alapjogi Chartájának elveit, a belső szabad piac működését és még hét másik dolgot. Varga Judit ötvennyolc oldalon át fejtegette az Uniónak, hogy a fiúknak fütyijük van, a lányoknak meg puncijuk, mivelhogy az apa férfi, az anya nő, és a házasság szentsége, meg Alaptörvény és a kismaci kunkori farka. Valamint. És továbbá azért küldi el a sunyiba az Uniót, mert ők ezt a fütyipuncis dolgot belegyömték az Alaptörvényükbe, és, jön a nagy csavar: EU-s jog nem írhat felül nemzeti alkotmányt.

Stimmt, mondhatjuk, tehát, ha bármit belerakunk a 133 bátor segítségével az alapbigyóba, akkor az érinthetetlen és kritizálhatatlan lesz. Ügyes oder aljas, ahogyan Varga válasza arra, hogy ez a törvény diszkriminatív lenne. Nem lehet az – így Orbán hátvédje –, mert nálunk Alaptörvény tiltja a diszkriminációt. Alaptörvénybe pedig nem ütközhet, mert az Alkotmánybíróság úgy fütyül nekik, mint a fülemile, és az ördögi kör már be is zárult. Mindezek után Varga azt hiszi, megdolgozott a fizetéséért, de téved, amit ötvennyolc oldalon keresztül összehadovált, azzal semmire nem adott választ, csak arra bizonyságot, hogy kies hazánk egy fekete luk Európa közepén.

Mert ez a népszavazás is. Ami már a kérdéseivel is gyalázatos („Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?” – ahol már a kérdés is hazugság), ráadásul a választás napján teljesen megzavarva Orbán amúgy sem túl acélos elméjű szavazótáborának pislákoló tudatát. Nem emiatt ugyan, de az Uniónak aggódásai vannak a választások tisztaságával kapcsolatban, jön az EBESZ, és úgy nézik majd a Fidesz mocskos kezét, mintha Fehéroroszország volnánk vagy más, diktátorok uralta hely (mivelhogy voltaképp azok vagyunk), amire ez az Unió most kezd rájönni, magunk közt szólván elég későn.

Vera Jourova neve a Fidesz, Orbán és Varga Judit számára maga a pokol. Az Európai Bizottság biztosa már régóta mindent megtesz, hogy a Fidesz aljasságai kiderüljenek, s ha lehet, valahogyan azokat szankcionálják, és a magyarok (mimagyari fideszisták) ámokfutását a klubban megállítsa. Egyedül azonban kevés és tehetetlen, most is elmondta például, hogy az Unió nem áll készen olyan helyzetekre, hogy egy tagállamában a választásokat elcsalják. „Naiv illúzióban éltünk, hogy egyetlen állam sem fog eltérni ezektől az elvektől. De, hogy egy esetleges antidemokratikus vagy tisztességtelen választás esetén lesz-e válaszlépés, akkor nem látom, konkrétan mit lehetne tenni.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.