2022. február 23., szerda

VÖLNER PÁL GOND NÉLKÜL MEGKAPHATJA A HÉT ÉS FÉLMILLIÓS VÉGKIELÉGÍTÉSÉT

HÍRKLIKK
Szerző: HARKAI PÉTER
2022.02.23.


Dupla végkielégítést kaphat a több mint 80 milliós vesztegetési üggyel gyanúsított Völner Pál, amennyiben az áprilisi választás után nem folytatja képviselői munkáját. „Ennek semmi akadálya, miután decemberben lemondott államtitkári posztjáról” – erősítette meg portálunknak Magyar György ügyvéd.


Mint ismert, az előzetes letartóztatásban ülő Schadl György, a végrehajtói kar letartóztatott vezetője által ismertté vált vesztegetési ügyben érintett Völner Pál december elején lemondott igazságügyi államtitkári posztjáról. Vele kapcsolatban az ügyészség „előnyért hivatali kötelességét megszegve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt” folytatott nyomozást. A Központi Nyomozó Főügyészség 2021. december 15-én több helyszínen tartott házkutatást és bizonyítási eszközöket foglalt le.

A nyomozó ügyészség közleménye szerint „dr. Völner Pállal szemben a vezető beosztású hivatalos személy által az előnyért a hivatali helyzetével egyéb módon visszaélve, bűnszövetségben, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett hivatali vesztegetés elfogadása bűntettének megalapozott gyanúját közölte.” E gyanúsítás közlésével szemben Völner panasszal élt, a kihallgatásán rövid vallomást tett, amelyben tagadta a bűncselekmény elkövetését, kérdésekre nem kívánt válaszolni. A történtek ellenére, a szabadlábon lévő országgyűlési képviselő újabb több milliós végkielégítéshez juthat hamarosan. Az államtitkári pozíciójáról lemondva, három hónapnyi búcsúpénzre jogosult, ami 3,9 millió forint, valamint újabb három havi képviselői tiszteletdíjának megfelelő összeg is jár, ami a ciklus végén búcsúzó minden képviselőt megillet. Még akkor is, ha hét éves börtönbüntetés fenyegeti...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.