2022. március 29., kedd

A FÉL VÁLASZTÓKERÜLET TIBOR ZSEBÉBEN VAN, DE MÁR NEM BÍRJÁK TOVÁBB

NÉPSZAVA
Szerző: GULYÁS ERIKA
2022.03.29.


Omladozik a Fidesz-bástya Pest megye déli részének négy körzetében. A vasárnapi voksolás esélyeit bemutató sorozatunk újabb része.


Ritkán termett babér a mostani ellenzéknek Pest megye déli választókerületeiben a rendszerváltozás után. Csakhogy a 2019-es önkormányzati választás már megmutatta, hogy a fővárosból az agglomerációba kiáramló szavazók képesek átfordítani az eredményeket: Érden, Szentendrén, Budakalászon, Szigetszentmiklóson, Ráckevén és Gödön is ellenzéki polgármestert választottak. Hasonló fordulatban reménykednek az Egységben Magyarországért pártjai a megye legnagyobb területű, de legkisebb lélekszámú választókerületeiben, Nagykáta, Monor, Dabas és Cegléd környékén.

A változás érik a 11-es, dabasi székhelyű körzetben is, legalábbis így látja az ellenzéki összefogást képviselő korábbi profi versenytáncos művelődésszervező Jánosi-Lesi Ágota is a mérések alapján. A Demokratikus Koalíció (DK) parlamenti frakciója mellett és a megyei közgyűlésben is dolgozó politikus ellenfele nem kispályás fideszes: Pánczél Károly 1998 óta folyamatosan képviselő, a most záruló ciklusban a nemzeti összetartozás bizottság elnöke volt. Hat választásból kettőn területi listáról jutott be, négyszer egyéniben győzött. Legutóbb kevéssel 51 százalék alatt maradt az eredménye, de ez bőven elég volt a mandátumához. A több mint 89 ezer szavazó hét jelölt közül választhat április 3-án...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.