2022. március 18., péntek

A KORMÁNY OROSZBARÁT KÜLPOLITIKÁJA MEGOSZTJA A TÁRSADALMAT

PUBLICUS INTÉZET
Szerző: Publicus Intézet
2022.03.17.


A Publicus Intézet a Népszava megbízásából március 07. – március 11. között a 1001 fő megkérdezésével készített országos reprezentatív közvéleménykutatásban vizsgálta az emberek véleményét az orosz-ukrán háborúról és a magyar külpolitikáról.



A megkérdezettek kétharmada szerint az, hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát, az inkább agresszió volt az oroszok részéről.

Tízből nyolc válaszadó szerint inkább nem valószínű az, hogy a háború átterjed Magyarországra. Ugyanilyen arányban nem tartják azt sem valószínűnek, hogy atomfegyverek bevetésére sor kerülne.

A válaszadók harmada azt tartja a legvalószínűbbnek, hogy egy hosszú és véres háború fog következni. Így látja minden második ellenzéki szavazó, a bizonytalan szavazók negyede, továbbá a Fidesz szavazók ötöde.

Tízből négy válaszadó szerint megfelelőek az uniós szankciók, amelyeket Oroszország ellen hoztak, beleértve az orosz pénzügyi rendszer elleni büntetőintézkedéseket, a fegyverszállítást és az uniós légtér lezárását az orosz gépek előtt. A megkérdezettek ötöde szerint ennél is keményebb intézkedésekre lett volna szükség. A válaszadók szintén ötöde azonban túlzónak tartja az Oroszország ellen hozott uniós szankciókat.

A válaszadók 43 százaléka szerint Orbán Viktornak a jelenleginél keményebben el kellene ítélnie Oroszországot Ukrajna megtámadása miatt. A megkérdezettek 45 százaléka szerint azonban a miniszterelnöknek nem kéne így tennie...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.