2022. március 29., kedd

A SÜLLYEDŐ HAJÓ UTASAI

REZEDA VILÁGA
Szerző: Rezeda
2022.03.29.


Ostoba naivitásomból fakadóan honnan tudhatnám, mire is való egy külügyminisztérium épülete. Eleddig azt láttuk, hogy ennek közepén, akárha valami kasban a királynő, székel a külügyminiszter aki Szijjártó maga, és olykor-olykor nagyköveteket citál maga elé, hogy leharapja a fejüket. De vannak a kasban kis herék is, mint ez a Budai Gyuszi, akinek igazolni kell a létezését valahogyan, s ebbéli igyekezete két dologban manifesztálódott tegnap. Elsőként feljelentette Szabó Tímea ellenzéki képviselőt, hogy a kampányát kábítószer-kereskedelemből finanszírozza.

Ilyen feljelentésekbe szokott Budai Gyuszi belebukni sokféleképpen. Az egyik, hogy hiába elszámoltatási biztos (vagy ma a radai rosseb), el még senkit nem számoltatott, ebbéli tevékenysége abból áll, hogy gyártja a feljelentéseket, amik lepattannak az igazságszolgáltatásról. Magyarra fordítva, alapjuk semennyi, azaz Budai Gyuszi handabandázása csak hangulatkeltésre jó, ám lehet, hogy ezért tartják csakis. De már ez sem kavar sok vizet, hősünk tevékenysége értelmetlensége és kilátástalansága okán belefulladt az érdektelenségbe. Ezen kívül helyreigazítási pereket szokott veszíteni.

Budai Gyuszi tehát ott áll a légüres térben érdemi haszon nélkül, valamivel igazolni kell létének valóságát, ezért – szintén tegnap – tagtoborzó minőségben saját kezűleg léptette be Gáspár Győzőt (lásd Győzike és a zebrák) a Fideszbe. Kiindulásképp visszatérünk oda, hogy vajon pártiroda-e egy külügyminisztérium, a sajnálatos válaszunk azonban annyi, bizony az, a NER-ben még egy falusi budi is annak minősül, midőn látjuk, ahogyan az immár állampárttá terebélyesedett és alacsonyodott fiatal, ámde trottyos fasiszta demokraták ott vannak minden nyomorult lukban is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.