2022. március 4., péntek

ÁRON ALUL ADOTT LAKÁSSAL FIZETTEK A FIDESZBEN A SZOLGÁLATOKÉRT

NÉPSZAVA
Szerző: SZALAI ANNA
2022.03.04.


Az egyik kerületben végzett szolgálatokat a másik kerületben mélyen áron alul bérbe adott vagy értékesített önkormányzati ingatlanokkal hálálta meg a kormánypárt.


Így vehette meg harmadáron VII. kerületi 42 négyzetméteres Dob utcai bérleményét Danada-Rimán Edina, akit jogi diploma nélkül tett meg a VIII. kerület jegyzőjének Kocsis Máté még polgármesterként. (Ma Sára Botond kormányhivatali vezető kabinetfőnöke.) Kovács Barbara a VII. kerületi önkormányzatnál kezdte, majd a szomszédvárban lett a két józsefvárosi gazdasági cég ügyvezetője, de végül a belvárosban vehetett 86 négyzetméteres ingatlant 12 millióért. (Legutóbb a kézilabda Európa-bajnokságot szervező cég vezetőjeként tűnt fel.) A Rogán Antalt reptető cég tulajdonosa a várban bérelhetett jutányosan ingatlant, míg kabinetfőnöke, Nagy Ádám a Mérleg utcában jutott hozzá mélyen áron alul egy 131 négyzetméteres lakáshoz, amelynek megvásárlását 27 milliós kölcsönnel is segítette a kerület. A jegybank elnök, Matolcsy György fiának üzlettársa a Király utcában vásárolhatott, de jutott a belvárosi lakásokból Habony Árpádnak, Szatmáry Kristófnak, Rogán ügyvédjének és sok más szolgálattevőnek.

A másik kedvelt célterület a budai vár volt, ahol az előző polgármester Nagy Gábor Tamás családján kívül Palkovics László minisztertől, különféle fideszes médiaembereken át jutott önkormányzati lakás mindenféle úton-módon kormánypárti kegyelteknek. Schadl György vesztegetéssel gyanúsított végrehajtó kamarai elnök által megvett iroda (egyike főváros által vitatottan értékesített kilenc belvárosi ingatlanból álló csomagnak) csupán egy alig látható eleme annak a kiterjedt szívességi-korrupciós hálózatnak, a belvárosi Fidesz-monopolynak – jelentette ki Pikó András józsefvárosi polgármester az V. és a VII. kerület előző, illetve a belvárosi esetében jelenlegi vezetése által lebonyolított kétes ingatlanügyleteket vizsgáló bizottság csütörtöki ülésén..
.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.