2022. március 22., kedd

FALUS FERENC: AZ ÚJABB JÁRVÁNYHULLÁM ELŐTT ÚJRA KELLENE OLTANI AZ IDŐSEKET, A KRÓNIKUS BETEGEKET

HÍRKLIKK
Szerző: HírKlikk
2022.03.22.


Látszatra úgy tűnik, hogy a háborús konfliktus némileg háttérbe szorította a járványveszélyt. Falus Ferenc volt tiszti főorvos arról beszélt a KlikkFM Politikai Nagyító című adásában, hogy okkal lanyhul-e a figyelem.


Az Egészségügyi Világszervezet szóvivője a héten közölte, hogy messze van még a koronavírus világjárvány vége, egyúttal ismét felgyorsult a fertőzés terjedése és ismét Kínában, ahonnan az egész járványhelyzet elindult két éve. Sanghajban például tömeges tesztelésbe kezdtek, lakótömböket blokkolnak 48 órára, az oktatási intézmények felfüggesztették a jelenléti oktatást, karantén kötelezettség lépett életbe.

„Vannak aggasztó fejlemények” – értett egyet a nyitókérdéssel Falus Ferenc. „A jelenlegi helyzetben szinte békebeli problémává vált a járvány minden tragédiájával együtt. Holott például a szomszédos Ausztriában a jövő héttől újra maszkkötelezettség lesz zárt térben.” Keserűen jegyezte meg, hogy úgy tűnik, a közhelyek ellenére, nem csak Ausztriában, hanem Kínában is fontosabb az emberélet és az egymásra figyelés, mint Magyarországon, ha megelőző intézkedéseket vezetnek be, miközben nálunk nagyvonalúan eltörölték a maszkviselést is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.