2022. március 15., kedd

ISTEN, TÉVÉ, BÉKEMENET

REZEDA VILÁGA
Szerző: Rezeda
2022.03.15.


Valami különös ok miatt Orbán Viktor – így a Fidesz és mind a sajtója – békemenet-lázban ég most nagyon. Soha ekkora felhajtást nem csináltak, ilyen ordenáré hírverést és agitációt, mint ezen a tavaszon, ami azt mutatja nekünk, hogy tele van a gatya, trottyog az arsch. Ez nem újdonság és nem is érdekes különösebben, hanem a dolgok együttállása valami sajátos feelinget ad a történéseknek. Ahogyan diktatúrák együtt mozognak a televíziójukban, ami olyasmi nekik korunkban, mint Goebbelsnek volt a rádiója olyan készülékekkel árasztva el a birodalmat, amelyen technikailag oldották meg a gyártók, hogy csak az ő adójukat lehessen fogni.

Boldog idők, nagy elődök, sóhajtanak fel a magyari köztévében, amit Hadházy képviselő szíves közlése nyomán úgy őriznek, mint valami titkos katonai bázist golyóálló üvegekkel, beléptető zsilipekkel és más hasonló cuki készségekkel. Mert emlékszünk még, amikor ellenzéki képviselők bősz csapata támadta meg az objektumot, a közelharcban a Varju nevű harcost vonszolták a földön, a többiek is bőszen küzdöttek a Kunigunda utcai csatában, de elbuktak aztán a túlerőtől. Ezután erődítették meg a televízió várát, ahová most már ilyen Varjú-félék akkor jutnak be, ha öt percre meghívják őket. Ezen kívül nix ugribugri.

Ehhez képest a békemenet szervezői bőségesen folyathatták a nyálukat egészen elképesztő pörformanszot adva elő arról, hogy a békemenet erődemonstráció lesz, ami különös fogalmi kapcsolat logikai ellentmondásokkal. Ugyanakkor kiállás a béke mellett a háborúra uszító baloldal ellenében, másrészt pedig mint erődemonstráció hittevés lesz a stratégiai nyugalom mellett. Voltaképp ez a rövid összegzés – amit hosszan nyáladzottak a kamerák előtt – a Fidesz megtalált propagandája volt. Nyertek meg már egy választást a menekültekkel riogatva, most ezt a háborúra alapozva szeretnék elérni. Jól láthatóan ez a sorvezető: a baloldal háborúba sodorná az országot.

Míg ellenben a Fidesz – élén az atyuskával – megvéd mindettől. Ez abból a szempontból lényeges, hogy a magam szerény eszközeivel arra hívnám fel a figyelmet, Márki-Zaynak és decens csapatának ilyen időkben nem arról kellene ábrándoznia, hogy majd milyen jobboldali pártot hoz létre, hanem erre a hazugságcunamira reflektálni, mert emiatt fognak veszíteni. Ezt én kevéssé szeretném, mint kitetszik, és évtizedes tevékenységemből is levonható, viszont ugyan vátesz nem vagyok, de előre látom, és szomorkodom miatta már most, a szép iduson előre. De ez az én nyomorom, ami viszont mintegy nyolcmillió honfitársamé ugyanúgy.

Értük pedig felelősséggel tartozik a nemzetére törő baloldal, ha tetszik ha nem. Ez lemondó közbevetés volt, és az is a spleen megnyilvánulása, hogy az ilyen műsorokért, amit a békemenet kapcsán azt dicsőítve és hazudva uszítva a köztelevízió megengedett magának, Istennek, ha van, meg kellene vernie ezeket az embereket, mégsem teszi. Isten tehát nincs, vagy alszik, feladatát tehát nekünk kell átvenni és ellátni, de ahhoz győzni kellene szűk három hét múlva, ami így elég bajos lesz. Valahogyan át kellene törni a Fidesz monolit médiahatalmát, ha másképpen nem, úgy, ahogyan az orosz forradalmárok. Ott a híradóba egy nő háborúellenes felirattal rohant be, és az is a tábláján állt, hogy „ne higgyetek a propagandának! Itt hazudnak nektek!”

...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.