2022. március 28., hétfő

MEGSZÜNTETETT BANKSZÁMLA MIATT IS KOPOGTATHAT A VÉGREHAJTÓ - A PRÉMIUM KONSTRUKCIÓK ÁLLANDÓ ODAFIGYELÉST IGÉNYELHETNEK

AZ ÉN PÉNZEM
Szerző: B. VARGA JUDIT
2022.03.28.


Ismét szaporodni kezdtek a számlák miatti panaszok. Nem egyszer fordult elő például, hogy az adós azt hitte, a hiteltörlesztés miatt nyitott számlával a kölcsön visszafizetése után nem kell foglalkoznia. A számlavezetési díj miatti tartozás viszont gyűlt, aminek beszedését a bank végül követeléskezelőre bízott.


Miközben a Pénzügyi Békéltető Testülethez (PBT) tavaly beérkezett kérelmek száma a járvány miatt csökkent – írtuk meg korábban a testület 2021-es jelentése alapján – pénzpiaci termékek miatt többen panaszkodtak. A PBT külön is megállapította, hogy ismét szaporodni kezdtek a számlák miatti panaszok. Ennek oka az Azénpénzem.hu tapasztalatai szerint az lehet, hogy szinte kizárólagossá váltak azok a hitelek, amelyek nyújtásához a bank elvárja, hogy az adós nyisson nála bankszámlát.

Bár sokan gondolják másképp, a kölcsönszerződés megszűnésével nem szűnik meg automatikusan a bankszámlaszerződés is. A PBT-nél több olyan ügy is landolt, amelyekben az ügyfél úgy gondolta, hogy a végtörlesztéssel minden szerződése semmis, ezért a lakcímváltozását sem jelentette be. A számlavezető hiába küldött számlakivonatot, értesítést az elmaradó számlavezetési díjak miatti tartozásról, azt a kérelmező nem kapta meg. Végül felmondta a számlaszerződést, majd egy követeléskezelőre engedményezte a követelést. Mint arról korábban írtunk, milliós összegű tartozást is követelhet így a behajtó...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.