2022. március 26., szombat

NINCS SOK ESÉLY ARRA, HOGY BÉKEFENNTARTÓK MENJENEK UKRAJNÁBA

HÍRKLIKK
Szerző: MILLEI ILONA
2022.03.26.


Kizárt, hogy NATO-békefenntartók menjenek Ukrajnába. Az pedig, hogy ENSZ-békefenntartók menjenek oda, az oroszok és az ukránok megállapodásának függvénye. Ha valamilyen tűzszüneti, vagy egyéb egyezség születne, abban benne lenne, hogy békefenntartókat elfogadnak, s akkor esetleg létrejöhet egy ilyen helyzet. De valószínűleg akkor sem a NATO küldhetne katonákat – nyilatkozta a Hírklikknek Bársony András. A volt kijevi magyar nagykövet szerint az orosz-ukrán háború hosszú politikai és katonai szembenállássá fog fajulni.


Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a Nemzetközi Kapcsolatok Moszkvai Állami Egyetemén (MGIMO) szerdai előadásában azt mondta, a NATO-békefenntartók Ukrajnába vezénylése közvetlen összeütközéshez vezethet Oroszország és a szövetség között. Mennyire komoly ez a fenyegetés?

– Azt gondolom, hogy – nem Lavrov miatt – ez egy komoly probléma lehet egy adott pillanatban. Tudniillik, ha bárhol Ukrajnában feltűnnek ezek a békefenntartók, akkor nem lehet azt kizárni, hogy bárki, akár egy helyi parancsnok, vagy valaki „odapörköljön”, de ez akár orosz központi parancsra is megtörténhet. Tehát ez olyan helyzet, ami okozhat komoly problémát...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.