2022. március 10., csütörtök

NOVÁK KATALIN OROSZ SZÖVETSÉGESEI ÉPP A „CSALÁDVÉDELEM” ÜGYÉT HASZNÁLHATTÁK A KREML BEFOLYÁSÁNAK ERŐSÍTÉSÉHEZ

444.HU
Szerző: KISS IMOLA
2022.03.10.


- A családvédelem jelszavával az egykori családügyi államtitkár, majd tárca nélküli miniszter sorra látogatott és támogatott olyan konferenciákat és csúcstalálkozókat, melyek alig leplezett módon sokkal inkább szóltak az LMBTQ-emberek, a női jogok és az abortusz elleni hergelésről.

- A szervezők, finanszírozók, előadók közt rendre felbukkantak olyan orosz figurák, akik nemcsak radikális nézeteket hangoztatnak, de a hátterük és szándékaik sem igazán tiszták.

- Az orosz vezetés pedig részben éppen a „családvédelem” ügyét használja arra, hogy a Kreml politikai befolyását erősítse.

- A 444 az elmúlt években számos cikkben követte Novák Katalin kapcsolatának alakulását ezekkel a szervezetekkel.

- A témáról az Átlátszó is részletes cikkben számolt be.

Csütörtökön az országgyűlés minden valószínűség szerint megválasztja Novák Katalint, a Fidesz jelöltjét köztársasági elnöknek. Ő lesz az, aki a pártok fölött állva hivatott kifejezni Magyarország nemzeti egységét, anélkül, hogy személyes érdekek, preferenciák vezérelnék. Aki a társadalom egészének javát tartja szem előtt, nem pedig egyes csoportok hitbeli, világnézeti vagy egyéb meggyőződését.

Kérdés, hogy Novák az utóbbit hogyan valósítja meg, ugyanis eddigi pályafutása során többször szerepelt egy platformon szélsőséges nézeteket képviselő csoportokkal. Az általa családügyi államtitkárként, majd tárca nélküli miniszterként látogatott konferenciákon zokszó nélkül vett részt putyinista oligarchákkal, nyílt homofóbokkal, rasszistákkal, szemellenzős ortodoxokkal, abortuszellenes keresztény fundamentalistákkal.

Novák egyszer sem fejezte ki nyilvánosan, hogy ezekkel az erősen megkérdőjelezhető nézetekkel nem tud azonosulni, sőt, többször is hangsúlyozta annak fontosságát, hogy „az ideológiai harcokban szükség van szövetségesekre”.

De kik ezek a szövetségesek?
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.