2022. március 1., kedd

ORBÁN ATYUSKA

REZEDA VILÁGA
Szerző: Rezeda
2022.03.01.


Kocsis Máté tegnap egy nagyívű gondolatmenetet eresztett meg háborúról és békéről rengeteg bölcsességgel, akárha napkelet, aminek a végén csöndre intett mindenkit szerte Neriában. Mert, mint kifejtette: „most engedni kell a kormány tapasztalt, higgadt, megfontolt vezetőjét ebben az ügyben dolgozni”. Egészen őszintén száradt ki az ember torka, hogy sem köpni, sem nyelni nem tudott ettől az indoklástól, amiben az lenne a baj, ha Kocsis Máté ezt komolyan is gondolná, ez azonban momentán nem eldönthető. A frakcióvezető képe Orbánról, amit elibénk tárt, a gondoskodó atyuskáé a három jelzőjével, miszerint: tapasztalt, higgadt és megfontolt.

Nem mennénk bele most itt a jelentések boncolgatásába, mert mindenkinek minden mindig mást jelent, megfontoltság, tapasztaltság és higgadtság nem ugyanaz ezek szerint Kocsisnak és azoknak, akik nem bizonyos alfelekből szemlélik a világot, úgyhogy nem árt tisztázni az álláspontokat. Kocsis egyébként a mi bölcs vezérünk kép kialakításával Márki-Zaynak üzent, hogy ne legyen hebehurgya és beszéljen összevissza zöldségeket, ám ezen a ponton nem árt leszögezni, hogy neki döntési jogköre nincs. Akármit is mond, annyi a súlya, mintha a Kétfarkúak ígérnek örök életet és ingyen sört azzal a különbséggel, hogy ők nem veszik komolyan magukat.

Innen nézvést tehát Márki-Zay, de még Gyurcsány is, sőt, mit ád a teremtő, az utolsó kalifaszi Józsi is azt mond, amit csak akar, ezzel szemben viszont ott áll az a tíz-tizenkét év, amit Orbán atyuska tapasztaltan, higgadtan és megfontoltan végigdolgozott, és most ott áll az országgal együtt, ahol. Hogy amikor egyszer majd vége lesz ennek a borzalomnak valahogyan, akkor, ha a lelkiismeretével nem is – mert olyanja nincsen neki –, de a nagyvilág előtt el kell számolnia azzal, hogy a háborút ugyan nem ő robbantotta ki, de mindent megtett, hogy a mára sátánná és szégyenné vált Putyinnal eddig is ne az érdemei szerint bánjon a szélesebb közösség...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.