2022. március 3., csütörtök

ORBÁN: “A LENGYELEK A NYUGATI VILÁG HATÁRÁT FÖL AKARJÁK TOLNI AZ OROSZ VILÁG HATÁRÁIG” – HUPPA LAPSZEMLE

HUPPA
Szerző: huppa.hu
2022.03.03.


Orbán a Mandinernek magyarázta el, mit akarnak az oroszok

Szerinte kalandorpolitika helyett felelős politizálásra, biztonságra és stabilitásra van szükség. Itt kell röhögni/sírni?

Orbán egységes hülyéi

“Már tényleg minden kocsma mélyén Georg Spöttle és Nógrádi György nevetséges és felületes meglátásai visszhangoztak, és ez mutatja meg a legjobban, hogy mennyire igazat mondott most Orbán Viktor: tényleg nem kell okosnak lenni a háborúban.”

Meghosszabbítja a kormány a tömeges bevándorlás miatti válsághelyzetet

Az Ukrajnából a háború elől menekülőket a kormány nem tekinti migránsoknak.

193 ENSZ-tagállamból csak öten nem szavazták meg az Oroszországot elítélő határozatot

Oroszország, Fehéroroszország, Észak-Korea, Eritrea és Szíria.

Az európai hadiipar az ukrán háború nagy nyertese

Az Európai Unió 450 millió euró értékben szállít fegyvereket Ukrajnába, de nagy kérdés, hogy ezek milyen gyorsan érnek oda. A légteret az oroszok ellenőrzik, ezért ez túlságosan veszélyes. Marad a szárazföldi szállítás Lengyelországon keresztül – írja a Deutsche Welle portál.

Az amerikaiak szerint Kína tudta, hogy Oroszország háborúra készül

Egy nyugati hírszerzési jelentés szerint vezető kínai tisztviselők február elején azt kérték orosz partnereiktől, hogy Oroszország ne rohanja le Ukrajnát a pekingi téli olimpia vége előtt.

„Úgy vélem, amit Putyin csinál, az maga az öngyilkosság”

“Az orosz elnök sok évvel ezelőtt lemondhatott volna, méghozzá dicsőségben. Példának okáért a Krím annektálását követően, mert az – még ha furcsa is – népszerűvé tette. A Krím egy romantikus hely, sokan szerették utána. Ő mégis úgy döntött, hogy marad. Hogy miért? Erre Navalnij adta meg a választ. A korrupció miatt. Ha lemond, esetleg mások elkezdik megvizsgálni a vagyonát és annak eredetét, ettől pedig veszélybe kerül. Ezt nem engedhette meg magának. Így ezt a sajátos, öngyilkos helyzetet idézte elő, amibe bele fog bukni. Én hónapokat adok neki.”

Az ukrán felderítés szerint újra Viktor Janukovicsból csinálnának elnököt az oroszok

Az is opció, hogy az információs hadviselésbe vonják be Janukovicsot az oroszok. De arra számítani, hogy a „bevetése” módosíthat a háború menetén, vagy hogy kikezdheti az ukránok harci szellemét – teljes nonszensz.

Áder János óva int a háborús álhírektől

A közmédia tovább tolja az orosz propagandát.

A közmédia székházánál akciózott a Momentum ifjúsági szervezete

Az akció után igazoltatták az aktivistáikat, és ehhez három rendőrjárőr érkezett a helyszínre. „Nevetségesnek” nevezték, hogy a szabad véleménynyilvánításnak számító, lemosható krétafesték miatt három rendőrjáratot kellett mozgósítani.

Manipulált fotók, hamis állítások – hat sajtópert nyert Mártha Imre az Origo és a Metropol ellen

A lapok a bíróságon azzal védekeztek, hogy sajtószabadság van… érdekesen értelmezik a fogalmat.

A Fidesz bátor emberei meghajoltak Orbán akarata előtt

Novákot a parlament fideszes többsége március 10-én választja államfővé, nem utolsó sorban három, köztörvényes bűncselekménnyel vádolt fideszes képviselő közreműködésével. Simonka György, Boldog István és legújabban a Varga Judit helyetteseként ismert Völner Pál ugyan már nem vesz részt a parlament munkájában, és a kampányban is hátrébb vonták őket, de szavazni még tudnak, lévén képviselői mandátumukról nem mondatták le őket.

Közpénzből védik Mészáros Lőrincz üzleti érdekeit

A Tóth M. Gábor ügyvédi iroda a munkájáért óránként 50 ezer forintot számlázhat a „Kisfaludy 2030 Zrt”-nek. Ebből valószínűsíthető, hogy csak Mészáros Lőrinc érdekében, már minimum 1-1,5 millió forint közpénzt elköltött a turisztikai ügynökség leányvállalata.

Nyomokban sincs egység a vajdasági magyar politikában

Felmerül a kérdés, hogyan pozicionálják magukat a vajdasági magyar pártok és szervezetek ezen a politikai palettán. A lehető legtömörebb válasz erre pedig az, hogy hárman háromféleképpen…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.