2022. március 9., szerda

ORBÁN VIKTOR ZUHANYÉRTELMISÉGE

ÖRÜLÜNK, VINCENT? BLOG
Szerző: jotunder
2022.03.07.


...Orbán értelmisége sohasem hagyta el a zuhanyozót, mert Orbán Viktornak lojális pillangóúszókra volt szüksége és nem kétpercesekre. Mondjuk leúszták, hát nem egészen pillangón, de valahogyan, öt perc alatt a kétszáz métert, és előtte, meg utána, közben nem nagyon fog menni ezzel a kondival, folyamatosan, akár tíz hosszú éven keresztül, tökéletes lojalitást tudtak mutatni, és így jutottak be a döntőbe.

A fiatal pillangóúszók (még mindig metafora) már a jobb zuhanyzókat keresik, igazából nincs a zuhanyozáshoz szükség uszodára, már kínos, ha valaki legalább elméletben tudja a kartempót, a víz is kínos, egy bizonyos hőfok alatt, a medence egészen bizonyosan kínos, ez a konzervatív értékelvű pillangó.

Igen, a Trombitás Kristóf a Lánczi András folytatása más eszközökkel.

Tizenkét év alatt kialakult egy zuhanykultúra, a maga folyóirataival, intézeteivel, ösztöndíjaival, a magyar nemzeti zuhanykultúra, amitől ez az ország nem fog megszabadulni, és, valljuk meg, bizonyos ellenoldali értelmiségiek víziszonya is elég látványos tud lenni.

A kádári kontraszelekció ugyanolyan slampos volt, mint a kádári diktatúra. Időnként hibázott, a féltudású kádári értelmiségnek átlalában megvolt a kétperc huszonhárom másodperc, ami szignifikánsan különbözik a vízbefúlástól. Mondhatjuk persze, hogy akkor kezdték építeni a zuhanyozókat, akkor alakult ki a zuhanyozás ideológiája, de valahogy ők még kicsit szégyellték a dolgot, ők időnként először fejjel előre bele ugrottak a vízbe és csak utána lettek nevetségesek. Schmidt Mária háromdeciliteres kiszerelésben látott vizet utoljára.

Tudom, Sojgu tábornok, Z betű a tankon és a trikón, rakéták a kórházakra, tudom, tudom, félóránként nézem meg a Guardiant, és reménykedem, hogy valaki leállítja Putyint, de nem állok sorba kenyérért Kijevben, és nem is akarok úgy tenni. A mi Putyinunk Orbán Viktor, a mi Sojgu tábornokunk a Földi elvtárs a háromperkitudjamennyitől és persze Spöttle Gyuri, akiről azt hiszem a Vincenten írták le először, hogy a festői Német Demokratikus Köztársaságban elrabolták az UFO-k.

A mi problémánk nem a kazettás bomba, hanem a bendebalázs és a lőrincésandreakáefté, nem a nagyorosz brutállélek, hanem a kismagyar zuhanykaliber. De pontosan ugyanúgy fog kinyírni minket a magunk baja, mint az oroszokat az övék.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.