2022. március 8., kedd

SAJÁTOS MENTÁLIS ÁLLAPOTOT MUTAT PUTYIN LEGBELSŐBB KÖRE

NAPI.HU
Szerző: KOMÓCSIN SÁNDOR
2022.03.08.


Vlagyimir Putyin a világtól elzárva éli napjait, szinte kizárólag csak legszűkebb belső vezetői-tanácsadói körével érintkezik, így a valóság, ha egyáltalán érzékeli még, csak ezen a szűrőn keresztül jut el hozzá. A belső kör tagjai főként az orosz államfő régi KGB-s és leningrádi vezetői korszakából ismert figurák.


Vlagyimir Putyin, Oroszország államfője ritkán jelenik meg a nyilvánosság előtt, Ukrajna invázióját megelőzően és azt követően két olyan értekezletet hívott össze, amit a nyilvánosságnak szántak – kezdi az orosz vezető belső vezetői körét bemutató cikkét a BBC. Az egyiken a berendelt kormánytisztviselők és oligarchák egy óriási teremben húsz méterre ültek előtte, a másokon a Kremlben található egyik hosszú asztal egyik végén ült Putyin, a másikon katonai és más vezetők (képünkön).

Az utóbbin készült egy közeli kép is, amin Szergej Sojgu védelmi miniszter és Valerij Geraszimov vezérkari főnök hallgatja a főnököt, meglehetősen elveszetten, miután a kép azt követően készült, hogy nem jött össze az orosz hadseregnek a villámháború Ukrajna ellen, amit az orosz elnök a kiszivárgott hírek szerint nehezményezett. Putyin ugyan egyszemélyi vezető, azaz megtartja magának a fontos döntéseket, de körülveszi egy hozzá lojális kör, amelynek tagjai szót kaphatnak a jelenlétében. A kérdés: kik azok, akik befolyásolhatják a döntéseit?
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.