2022. március 12., szombat

TÖBB OLAJTÁROLÓ ÉS RAKTÁRÉPÜLET IS LÁNGOL KIJEVNÉL, TÖBB VÁROSNÁL KEZDŐDNEK A KIMENEKÍTÉSEK

TELEX
Szerző: Telex
2022.03.12.


- Szombat hajnalban légiriadó volt Kijevben, a nyugati Lvivben, Odesszában, Harkivban és Szumiban is. Reggel több városnál megkezdődtek az evakuálások.

- Szombat reggel két olajtároló és egy raktárépület is lángolt Kijev közelében, műholdképek alapján az orosz csapatok a főváros környéki lakóterületeket is lövik.

- Az éjjel a Facebook-videóban bejelentkező Zelenszkij szerint az oroszok hasonló eszközökkel élnek, mint az ISIS terroristái.

- Az orosz titkosszolgálatok ügyeiben jártas újságírók információi alapján Vlagyimir Putyin szerint rosszul teljesített az FSZB hírszerzési részlege, ezért házi őrizetbe került a vezetője.
Joe Biden továbbra sem akar harmadik világháborút, úgyhogy ismét bejelentette, hogy nem küld katonákat Ukrajnába, de a NATO területét teljes erővel védenék.

- Az Ukrajna északnyugati részén fekvő Luckot és a délkeleti Dnyiprót most először lőtték az oroszok, a támadásoknak halálos áldozata is van. A magyar határtól 230 kilométerre fekvő Ivano-Frankivszkot is lőtték, de este Mikolajiv városában is kemény bombázások kezdődtek.

- Elrabolhatták az oroszok Melitopol polgármesterét, az ukrán külügy szerint ez háborús bűn...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.