2022. március 19., szombat

UNOM ÉN EZT AZ EGÉSZET, UNLAK ÉN BENNETEKET, DE NAGYON

REZEDA VILÁGA
Szerző: Rezeda
2022.03.19.


A kedves vezető három helikopterrel röpült Debrecenbe határügyeket intézni kelet felé, a drón dél-délnyugat irányban szelte át a magyari levegőeget, hogy horvátba’ lezuhanjon, Németh Szilárd meg fölfelé mászik egy villanyoszlopon. Van tehát nekünk vertikális és horizontális mozgásunk is, ám egyáltalán nem mindegy, ki melyiket választja. „Magyarország előre megy, nem hátra” – mint tudjuk minden fideszistától. Bármi történik, ezzel fejeznek be mindent, mintha, sőt, akárha Cato volna az összes a dumájával: „Ceterum censeo Carthaginem esse delendam”. A fideszistáknak így tehát a vízszintes irányú mozgás az ajánlatos, aminek más súlyos oka is akad.

Ellenzékünk is rájött, hogy a magyari egyszerű népeket faékekkel kell és lehet megszólítani, ő meg kitalálták, miszerint „Csak felfelé”. Ez se jobb, mégis valami, azt mégse mondhatták, hogy csak hátra vagy csak lefelé, ha már ennyire bele kell veszni az irányokba. Innen nézvést Németh Szilárd, amikor villanyoszlopra mászik, a vertikális haladásával árulónak minősül a felfelé törekvésével, tehát a katonai bíróságnak (rögtönítélő) kell döntenie felette a filmekben megszokott ítélettel. Ám mindez is csak ábránd, tovább gondolása annak mintegy, ahová jutottunk, a mi mostani homokos, füves és vizes síkunkra per JózsefA, illetve a piszkos gatyás bamba társakig, per AdyE.

Összefoglalom: mindenki hülye, és mindenki még hülyébbnek van nézve. Mert mire utal, ahogyan a bálnatestű Németh Szilárd egy villanyoszlopon balettozik, ami mutatvánnyal a Fidesz helyi üdvöskéjét véli támogatni, odaírva erre az elképesztő képre, illetve alája, hogy a delikvensnek hajrá. Mintha a fideszista képviselőjelölt (valami Szászfalvi László) egy futballcsapat lenne. Vagy futballmeccs. A pacalkirály azonban okkal hiheti, hogy jót tesz a jelölttel, mert netán komolyan vehette Bagdy Emőke róla szóló állítását, miszerint nála hitelesebb politikust nem ismer. De ki az a Bagdy Emőke, hogy neki hinni lehessen. Egyáltalán ki az, aki komolyan vehető ebben a kuplerájban...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.