2022. március 30., szerda

VARIÁCIÓK EGY TÉMÁRA

FACEBOOK
Szerző: GÁBOR GYÖRGY
2022.03.30.


Variációk egy témára

I. Sokat elárul a világ XXI. századi politikai elitjének szellemi kapacitásáról, hogy nem volt képes felismerni az egyik leghagyományosabb orosz stratégiai eljárást: amikor a KGB-s Putyin hatalomra került, éveken át benne tisztelte a „művelt” nagyvilág a keleti demokráciát elhozó messiását. S miközben mindenki a nagy Putyin előtt hódolt, a KGB-s tiszt rutinosan altatott, s a szélcsendet kihasználva felépítette a világ mára talán legerősebb és legprofibb kiberháborús arzenálját és kiképeztette az ahhoz szükséges személyzetet.

II. Ha a kormány több tagja tudta – márpedig tudta –, hogy az orosz titkosszolgálat hekkerei úgy járnak-kelnek ki-be a Külgazdasági és Külügyminisztérium teljes hazai és külföldi hálózatán, ahogy Sanyika a hintaló és a kamra polcain sorakozó sárgabarack lekvár között, ám mindez a legcsekélyebb mértékben sem zavarta meg a legszívélyesebb baráti viszonyt a két fél között, sőt, kitüntetések, látványos tegeződések és baráti megszólítások erősítettek rá az egyre hevesebben lángoló szerelemre, akkor teljes joggal feltételezhető, hogy a magyar fél maga tárta ki a kaput az orosz fél előtt, és tessékelte be Putyin titkosszolgálatát a saját rendszerébe, hogy így biztosítson komfortos hozzáférést mindazokhoz az anyagokhoz, amelyek az orosz barát szívélyes érdeklődésére számot tarthattak.

III. Nincs ebben semmi új, a Pegasus üzembe helyezésével az Orbán-kormány tagjai, Orbán, Varga Judit, Pintér és mások, hasonló előzékenységgel biztosítottak lehetőséget magyar állampolgárok idegen érdekeltségű körök általi megfigyelésére és róluk készített anyagok gyűjtésére.

IV. Az orosz titkosszolgálat évek óta tartó és a kormány számára ismert jelenléte Szváziföldön bőven elég lenne arra, hogy a legelemibb nemzeti érdekeket is „valamilyen okból” (ez az egyre többek által hangoztatott „valamilyen ok” megismerése válhat az elkövetkezendőkben az igazi kulcskérdéssé) kiszolgáltató hazaáruló kormányt elnyelje a föld és a sötét cellák világa.

V. Végül két kérdés Orbánhoz és Szijjártóhoz: 1. a Külgazdasági és Külügyminisztérium rendszerében évek óta garázdálkodó orosz titkosszolgálat hekkereit is megajándékozta-e a kormány ugyanazzal a diplomáciai mentességgel, amely a Budapesten tevékenykedő orosz kémbank munkatársainak kijár? 2. Mióta tudja (csak az időpont érdekes, mert hogy tudja, az nyilvánvaló, hiszen maga rendelhette meg azt is) a magyar kormány, hogy az orosz titkosszolgálat hekkerei mire készülnek április 3-án?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.