2022. április 9., szombat

900 EZER ELTŰNT ELLENZÉKI SZAVAZÓ, TOTÁLIS FIDESZ-DOMINANCIA – A VÁLASZTÁSOK EREDMÉNYEIT ÉRTÉKELTÜK

G7 / PODCAST
Szerző: STUBNYA BENCE
2022.04.09.


A centrális erőtér létrejötte felveti azt a kérdést, hogy tud-e egy esetleges jövőbeli koalíció még jobbra menni, mivel úgy látszik, hogy balról is veszített szavazatokat. Nem annyit, mint amennyit jobbról, de sokat veszített, és még többet veszíthet, ha még jobbra tolódik – mondta Hobot Péter az e heti G7 Podcastban.

A műsort a fenti lejátszás gombra kattintva is meg lehet hallgatni, de jobb feliratkozni ránk valamelyik okostelefonos podcast appban, és a Spotify-on is be lehet követni minket.

Az e heti G7 Podcastban a választások eredményeit bemutató szerkesztőségi adatelemzéseink közül kettőt emeltünk ki. Az egyik jelenség, amiről részletesebben beszélgettünk, hogy hova tűnt nagyjából 900 ezer szavazó az ellenzéki táborból. A másik pedig az, hogy a Fidesz leginkább a kevésbé iskolázott, munkaerőpiaci szempontból sérülékeny rétegek körében tarolt igazán.

Ha aszerint osztjuk a településeket két csoportba, hogy 2018-ban melyik ellenzéki pártlista kapta a legtöbb szavazatot, két nagy csoportot találunk a településeken belül. Az egyik, ahol az MSZP-PM listája vezette az ellenzéki szavazatok számát, a másik pedig, ahol a Jobbik...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.