2022. április 5., kedd

A DEMOKRÁCIA GYÁSZBA, AZ ORSZÁG NARANCSBA BORULT

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2022.04.04.


Már megint nyert a köpcös.
A tetejébe nem kicsit - nagyon.
Azt mondják, hogy bolondnak van szerencséje, de ez azért már a negyedik zsinórban nyert választás, és azt hiszem, hogy aki ezt a szerencsének tulajdonítja, az a bolond.
Mindenesetre a tény ettől még tény marad, az ország elfogadta a Fidesz politikáját, és Orbán Viktor kétségbevonhatatlanul a kormányzó erő legitim vezetője.
Fáj ez a demokratikus gondolkodású embereknek?
Fáj hát, de hadd fájjon, talán előbb-utóbb tanulnak belőle, bár erre egyre kevesebb az esély, hiszen erre ezidáig is lett volna alkalmuk.
Gratuláljunk az ellenfélnek, és nyeldekeljük szorgalmasan a békát, készüljünk az önkormányzati választásokra, és bármilyen ma még elképzelhetetlen helyzetre, hiszen az ország és a világ állapota nem a stabilitás felé mutat.
Azt is vegyük figyelembe, hogy a Fidesz szavazóinak halmaza nem esik egybe a Fidesz haszonélvezőinek halmazával, jelentős részük éppen olyan kiszolgáltatott kisember, mint mi vagyunk.
Alkalmazottak, kényszervállalkozók, nyugdíjasok, közmunkások, munkanélküliek, pedagógusok, az egészségügy semmibe vett dolgozói, a munkahelyét féltő fiad, lányod, a politikától hevesen undorodó unokád.
Igen, rossz volt számunkra a csillagok állása is, a nemzetközi környezet és az ukrán helyzet sem kedvezett egy kormányváltásnak - süllyedő hajón ritkán szoktak kapitányt cserélni, vagy ha mégis, akkor az már vérrel szokott járni.
Mégis, én inkább az ősi magyar bölcsességet tartom irányadónak, mely szerint a rossz táncost a töke is zavarja, és hát a számunkra ilyen-olyan okokból kedves politikai garnitúránk nem tűnik Pliszeckajanak, de még Markó Ivánnak sem...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.