2022. április 8., péntek

A FIDESZ SZAVAZÓINAK SEJTELMÜK SINCS ARRÓL, MIRE ADTAK FELHATALMAZÁST ÁPRILIS 3-ÁN

SZEGEDI KATTINTÓS
Szerző: SZEKA
2022.04.08.


A harmadik választást nyeri egymás után a Fidesz úgy, hogy nem volt választási programja, a kormányalakítást követően pedig várhatóan ezúttal sem lesz leírt stratégiája, amit később számon kérhetnének a választók. Ez egyrészt rendkívül lehangoló képet mutat a magyar közállapotokról, másrészt egyértelművé teszi, hogy a Fidesz egy olyan kommunikációs párt, amely lényegében improvizációk sorozatával tartja meg masszív előnyét a vetélytársaival szemben. Orbán Viktor úgy tekint tehát a kormányzati ciklusokra, mint permanens kampányokra, melyek célja, hogy se jobbról, se balról ne tudja megelőzni egyetlen rivális se, mert így hátrányból kéne indítania a valódi kampányát.


Ahogy azt megjósoltuk nem sokkal a választások előtt, Orbán Viktor elkezdett kihátrálni Vlagyimir Putyin mögül. Azt is megpendítette a kormányfő, hogy a jelenlegi formájában fenntarthatatlan a rezsicsökkentés, tehát részben vagy egészben ki fog vonulni az állam az energiaárak támogatásából. A kampányban pontosan az ellenkezőjét ígérte Orbán, sőt az egyesült ellenzéket azzal vádolta, hogy meg akar szüntetni olyan szociális intézkedéseket, mint a rezsicsökkentés, családi adókedvezmények, valamint a 13. havi nyugdíj.

Mivel az ellenzéknek sem médiafelülete, sem megfelelő elszántsága nem volt ahhoz, hogy cáfolja ezeket az állításokat, komoly vereséget szenvedett április 3-án. Az igazi csapás azonban az volt, hogy az ellenzéki pártokat az orosz-ukrán háborúba való belépés szándékával vádolta meg a Fidesz. Mivel a választók fejében úgy egyszerűsödött le a kép, hogy amennyiben Orbán marad a kormányrúdnál, akkor béke lesz, amennyiben viszont Márki-Zay Péter lesz a kormányfő, akkor fegyvereket és katonákat küldünk Ukrajnába, így nem is lehetett kérdéses, hová húzzák be többen az ikszet...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.