2022. április 15., péntek

AZ EU-BAN MEGELÉGELTÉK, HOGY AZ UNIÓS TÁMOGATÁSOK JELENTŐS RÉSZÉT ELLOPJÁK MAGYARORSZÁGON

HÍRKLIKK
Riporter: MILLEI ILONA
2022.04.15.


„Az igazságügyi miniszter azt akarja elhitetni a választókkal, hogy a brüsszeli hatóságok a nemzeti konzervatív kormányokat büntetik és a magyarokat egyébként is bántják. A valóság ezzel szemben az, hogy az EU-ban megelégelték, hogy az uniós támogatások jelentős részét nálunk – a kormány tevékeny közreműködésével – egyszerűen ellopják.” Így értékelte a volt igazságügyi és rendészeti miniszter Varga Judit reakcióját arra a bejelentésre, hogy Magyarországgal szemben elindul a hivatalos jogállamisági eljárás. Forgács Imrével beszélgettünk.


Az Európai Bizottságnak vaskos dossziéja van, hogy annak alapján lefolytassa a hivatalos jogállamisági eljárást Magyarország ügyében. Erről Didier Reynders igazságügyekért felelős uniós biztos beszélt keddi sajtótájékoztatóján. Mi minden rejtőzik már ebben a dossziéban a magyarok rovására?

– Didier Reynders az említett interjúban csak töredékét említette azoknak a nyilvánvaló jogsértéseknek, amelyeket a magyar kormány az elmúlt 12 évben elkövetett. A biztos nem tartja kielégítőnek például a magyar igazságszolgáltatás függetlenségét, hiányolja a korrupcióellenes fellépést, szerinte nem biztosított a médiaszabadság, továbbá lényegében nem létezőnek tekinti a fékek és ellensúlyok rendszerét. Láthatóan az EU-ban is tudják, hogy az állami hirdetések jelentős részét a médiában politikai befolyásszerzésre használják. Reynders külön kiemelte, hogy a médiahatóság egy független rádióállomás szolgáltatási jogosultságát is elvette...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.