2022. április 27., szerda

AZ ÉVSZÁZAD ÜZLETE: ELON MUSK A SZÓLÁSSZABADSÁG NEVÉBEN MEGVETTE KEDVENC JÁTSZÓTERÉT, A TWITTERT

QUBIT
Szerző: BODNÁR ZSOLT
2022.04.27.


A 44 milliárd dolláros, részben hitelből és kölcsönből fedezett üzlet a világ leggazdagabb embere szerint nem a pénzről szól, hanem a demokráciáról. Arról keveset tudni, hogy mit tervez a céggel a tőzsdei kivonulás után, de szakértők szerint túlzottan idealista elképzelései vannak a közösségi média működéséről.


Ki gondolta volna, hogy az űrkutatás és a közlekedés után a közösségi média területére is Elon Musk hozza majd el a forradalmat? Persze egyelőre kérdéses, hogy nagy ígéreteiből mennyit vált be, és mennyire alakítja kedve szerint a szabályokat, ha lezárul az üzlet – egyelőre az biztos, hogy a Twitter igazgatótanácsa hétfőn elfogadta Musk ajánlatát a médiavállalat megvásárlására és zártkörűvé tételére. A teljes átvétel a felek szerint 2022 végéig megtörténik.

A Tesla és a SpaceX vezéreként, a világ leggazdagabb embereként és excentrikus hóbortjairól is ismert milliárdosnak meg kellett harcolnia kedvenc platformjának megszerzéséért, és csak a legutolsó ajánlatába ment bele a Twitter: Musk részvényenként 54,2 dollárt, összesen 44 milliárd dollárt fizet készpénzben a vállalatért, amiből 25,5 milliárd dollárt hitelből és kölcsönből fedez. Ez abszolút rekord a közösségimédia-cégek felvásárlásainak történetében...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.