2022. április 17., vasárnap

AZ OROSZ-UKRÁN HÁBORÚBAN EGYETLEN NÁCI VAN, AKIT VLAGYIMIR PUTYINNAK HÍVNAK, ÉS ORBÁN VIKTOR BARÁTJA

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2022.04.16.


Ahogy döbbenetes az oroszok hite abban, hogy Putyin nácik ellen harcol, éppen olyan döbbenetes, hogy a magyarok jelentős része elhiszi, hogy az ukránok tehetnek a háborúról, Putyinnak igaza van, Orbán pedig a jó oldalon áll, és békepárti, aki a magyar érdekeket védi. Miközben a valóság az, hogy kizárólag Putyin jóindulatán múlik, 
hogy Magyarországgal mit tesz, és 
ha Magyarország nem lenne (még) a NATO tagja, akkor Putyin bármikor bevonulhatna Magyarországra, amikor akar. Orbán jóváhagyásával ez még így is meglehet.

Megdöbbentő, hogy az illiberális (fasiszta) populisták hazugságai milyen mértékben tudják az emberek gondolkodását befolyásolni. Mindez igazolja a tömeglélektan megállapításait, a gyakorlatot tökélyre fejlesztő goebbelsi propaganda téziseit, mégis teljesen irracionális, hogy Orországban tömegek hisznek abban, hogy Putyin nácik ellen harcol a zsidó elnök vezette Ukrajnában. Az is éppen ilyen furcsa, hogy a II. világháborús orosz szerepre képesek asszociálni, és ma is úgy tekintenek az orosz hadseregre, mint a hitlerista nácik ellen harcoló szovjet hadseregre.

Az orosz katonákat is ezzel a hazugsággal fanatizálják. Hihetetlen, hogy a nőket (sokszor gyereklányokat) erőszakoló orosz katonák azt mondják, hogy így jár minden “náci kurva”. Felmentve érzik magukat minden erőszak, terror, brutalitás, gyilkosság és népirtás alól azzal, hogy ők mindezt “nácik” ellen követik el. Az öregek azt hiszik, hogy a nagy honvédő háború folytatódik. Putyin egy hős, a népszerűsége minden korábbi rekordot dönt. Miközben egy terrorcselekmény, köztörvényes bűncselekmény, közönséges mészárlás, etnikai tisztogatás, népirtás zajlik a szomszéd országban.

Amit Putyin tesz, arra minden szempontból ráillik a náci jelző. Még abban az értelemben is, hogy egy zsidó elnök vezette Ukrajna ellen indított törvénytelen háborút, és a zsidóságnak tulajdonított nyugati liberális világrend (annak terjeszkedése) ellen harcol. De az orosz nacionalizmus, az orosz felsőbbrendűség is megnyilvánul benne a lenézett, megvetett, selejt orosznak tartott ukránokkal szemben. Az ukránokkal szembeni népirtás, a civilek szándékos mészárlása egyértelműen náci cselekmény.

A világ igyekszik elkerülni a világháborút, amire Putyin késznek mutatkozott. Ezért a szabad világ távol tartja magát, amennyire lehet, az orosz-ukrán háborútól, szemet hunyva a népirtás felett, és szabadlábon hagyva a világ első számú terroristáját, gyilkosát, népirtóját, náci tömeggyilkosát, Vlagyimir Putyint. Ez nyilvánvalóan csak az orosz atomfegyverek miatt van így, mert egyébként csak az menti meg a világot a III. világháborútól, hogy Putyin hadserege olyan gyengének bizonyult, hogy még az ukrán katonasággal sem bírt el. Csak ezért nem meri megtámadni a NATO-t.

Putyin hadserege leginkább a védtelen civilekkel, nőkkel és gyerekekkel szemben erős.

Putyint háborús bűnök miatt le kellene tartóztatni és bíróság elé kellene állítani. Az emberiség egésze is felel azért, hogy ilyen népirtást ne lehessen folytatni, és egy ilyen nemzetközi terroristát el kell fogni és bíróság elé kell állítani. Ez az erkölcsi parancs, amire a jog is felhatalmazza a világot. A dilemma az, hogy ezzel szabad-e még több ártatlan ember halálát okozni, a háborút kiterjeszteni az egész világra. Nyilvánvalóan nem, ezért más megoldást kell találni arra, hogy a népirtást megakadályozzák és Putyint előbb-utóbb felelősségre vonják.

Egy ilyen helyzetben hatékonyak a szankciók, és a minimális elvárás, hogy egy tömeggyilkos nácival nem üzletelhet senki. Különösen úgy nem, hogy ezzel a tömeggyilkos gazdasági erejét segíti. Az is súlyos etikai kérdés, hogy ezt nem lehet azonnal megszüntetni, mert például Németországban megszűnnének az energiatartalékok. Ezért nem lehet hirtelen, radikális döntéseket hozni, a választ hosszútávon kell megadni. Ennek pedig egyik módja, amin Európa (így a németek is) gőzerővel dolgoznak: a merkeli örökséget, az orosz energiafüggőséget fel kell számolni.

Egyetlen ember van, akit nem zavar a náci tömeggyilkos személye, aki semmiféle konfliktust nem vállal egy népirtóval szemben, aki ezt “békepártiságnak” próbálja feltüntetni, valójában a népirtó nácival való cinkos összejátszásban vétkes. Orbán Viktor semmit nem tesz azért, hogy Magyarország orosz energiafüggősége megszűnjön, és ennek egyetlen oka az ő személyes nyugatellenessége, a szabad és demokratikus nyugati világ gyűlölete. Emiatt képes összejátszani egy gyermekeket gyilkoló, nőket erőszakoló náci tömeggyilkossal is. A kereszténység és a családvédelem nevében...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.