2022. április 15., péntek

ELKÉPESZT ÉS ELBORZASZT A KOLLEKTÍV ELHÜLYÜLÉS EGYRE BŐVÍTETTEBB MÓDON ÚJRATERMELŐDŐ MEGANNYI STÁCIÓJA

FACEBOOK
Szerző: GÁBOR GYÖRGY
2022.04.13.


Elképeszt és elborzaszt a kollektív elhülyülés egyre bővítettebb módon újratermelődő megannyi stációja. Miközben az orosz propagandától és annak számtalan kistestvérétől, (beleértve a magyar sajtó egy részét) agyonmanipulált, a tájékozódásról lemondó, s a nagyüzemi pártos-agitpropos hírkozmetikázásra szomjúhozó tömegek vonják kétségbe mindazt, ami Ukrajnában történik, s miközben „kiművelt”, finomlelkületű politikusok, így például Macron (persze tudom, mielőtt rám szólnának szigorú ítészek és morális megregulázók, neki kell drukkolni) is azt vallja, hogy jó-jó, brutális tömeggyilkosság zajlik Ukrajnában, de ezt mégse nevezzük népirtásnak, mert az túl erős, túl konfrontatív (ő amúgy, ha nem lenne világos, az oroszok által korábbiakban agyonpénzelt Le Pen ellenfele, továbbá ő az, akinek ott lohol a nyomában a népszerűségében szépen erősödött Mélenchon, aki épp most tartja fontosnak javasolni a NATO elhagyását), szóval mindeközben – miként az a mai Neue Zürcher Zeitungban, Timothy Snyder történészprofesszor, Kelet-Európa szakértő cikkében olvasható, a RIA Novoszty orosz hírügynökség közzétett egy szerény kézikönyvecskét. E munka az ukrajnai tömegmészárlások jogosságát és indokoltságát hirdeti, abból az egyszerű, tényként tekintett, s bizonyítást nem igénylő alapvetésből fakadóan, hogy tudniillik az ukránok nácik, s az oroszok a nácítlanítás üdvözítő humán programját hajtják végre. Hogy mi teszi nácikká az ukránokat? Oh, nem az, amit az egykori nácik elkövettek az 1930-as, 1940-es években, hanem egészen más. Az, hogy az Istennek sem hajlandók magukat oroszoknak nevezni, az, hogy letagadják orosz létüket, s ukránoknak mondják magukat, s az, hogy az ukrán kultúra, az EU és a NATO iránt érzett affinitásukat hangsúlyozzák, következésképp náci bűnözők, mivel nem átallnak önálló népként tekinteni önmagukra (azt majd Putyin mondja meg, ki orosz és ki nem ukrán), ezért aztán a legszigorúbb módon bűnhődniük kell. Nácik és kész! Az oroszok, akiknek a XIX. század óta keresztényi feladatuk és kötelességük a romlott, bűnös, dekadens, Krisztus útjáról letért, hitetlenné és erkölcstelenné vált, vallását vesztett nyugati világ visszatérítése a krisztusi útra, vagyis tradicionálisan és megkérdőjelezhetetlenül ők állnak a jó (a Legfőbb Jó) oldalán, e hetek-hónapok során ismét üdvözítő kötelességüknek tesznek eleget: most a Nyugat felé elkanászosodó Ukrajnát terelik vissza a nácizmus útjáról a humánumtól kicsattanó keresztényi akol melegébe, a Legfőbb Jónak szentelt oltáron áldozva fel őket, ám ez az üdvtörténeti csata természetesen nem ismer kegyelmet: a rosszat el kell pusztítani, meg kell semmisíteni, ki kell irtani, hogy írmagja se maradjon. Ez a népirtást propagáló kézikönyvecske amúgy a bucsai tömegmészárlás után két nappal jelent meg, s immár több angol fordítása is elmélyült böngészésre biztosít lehetőséget.
Amúgy Timothy Snyder cikkének címe: „«Ein Nazi ist ein Ukrainer, der sich zuzugeben weigert, dass er Russe ist» – nun gibt es auch eine russische Anleitung zum Völkermord in der Ukraine”, vagyis „«Náci az az ukrán, aki nem hajlandó beismerni, hogy orosz» – immár orosz útmutató is akad az ukrajnai népirtáshoz”
A kormánypártilag hivatalból kritikátlanul elkötelezett russzofilektől pedig csak annyit kérek, bátran próbálkozzanak kompatibilissé tenni a fentieket saját Trianon-képükkel.
Menni fog?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.