2022. április 11., hétfő

MARIUPOL VÉDŐI SZŰKÉBEN VANNAK A LŐSZERNEK, BELARUSZBA OROSZ FEGYVERSZÁLLÍTMÁNYOK ÉRKEZTEK, BEINDULHAT A KELET-UKRAJNAI OFFENZÍVA

TELEX
Szerző: Telex
2022.04.11.


Minden fontos információ a háborúról egy helyen.

Percről percre közvetítések, helyszíni tudósítások, összefoglalók.Tovább

- Éjjeli beszédében üzent Volodimir Zelenszkij Oroszországnak: hiába támadta meg Ukrajnát, az ország ellenáll. Az orosz agresszor gyávaságból nem ismeri el, hogy civileket is támad, de eljön az idő, amikor kénytelen lesz szembenézni az igazsággal.

- Hétfőn a háború kitörése óta először nyugati vezető látogat Moszkvába: Karl Nehammer osztrák kancellár Vlagyimir Putyinnal is tárgyal majd. Nehammer a Kijev melletti Bucsában végrehajtott, legalább 300 civil áldozattal járt vérengzést is szóba fogja hozni az orosz elnöknél.

- Hatalmas csatára készülnek az oroszok és az ukránok is a Donyec-medencében. Az ukrán hatóságok arra kérik a civileket, azonnal hagyják el Kelet-Ukrajnát. Zelenszkij főtanácsadója szerint csak egy donbaszi ütközet után lehetséges egy találkozó az orosz és az ukrán elnök között.

- Éjszaka Mikolajivot is robbanás rázta meg. A dél-ukrajnai várost az orosz erők nem tudták bevenni – részben emiatt nem zárult be délről a kijevi orosz ostromgyűrű –, és így maradt védve Ukrajna legnagyobb kikötővárosa, Odessza.

- Putyin új parancsnokot nevezett ki az Ukrajna elleni invázió élére: Alekszandr Dvornyikov tábornok feladata az lesz, hogy a Donyec-medencében növelje a katonai nyomást, miután az eredeti orosz katonai tervek Kijev és az ország elfoglalására összeomlottak.

- Humanitárius folyosókon háromezer embert menekítettek ki vasárnap, köztük 213 ember Mariupolt hagyta el – közölte az ukrán kormányfő helyettese.

- Komoly mennyiségű fegyvert érkezett a napokban Belaruszba, tankokat, és rakétákat láttak a vasútállomásokon.

- Az oroszok nem fogják leállítani a támadásokat Ukrajnában a következő tárgyalásokig – derült ki egy Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel készült interjúból.

Az előző nap eseményeiről itt olvashatja tudósításunkat...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.