2022. április 11., hétfő

„ÚGY VOLTAM VELE, HA NEM ADOK RÁ OKOT, NEM FOG BÁNTANI, ÉS A GYEREK SZÜLETÉSÉIG VALÓBAN CSAK EGYSZER RÁNGATOTT MEG”

NÉPSZAVA
Szerző: VAS ANDRÁS
2022.04.11.


Magyarországon alig fél tucat védett ház működik olyan nők részére, akiket bújtatni kell agresszív párjuk elöl. A legtöbb helyen csak a ki- és beköltözés közötti időben akadnak üres helyek.


– "Egy hónapig vert folyamatosan, néha abbahagyta, akkor leültünk a szobában, csak néztük egymást, majd minden átmenet nélkül ismét ütni és rugdosni kezdett"

– mondta Csilla, akinek a nevét kérésére megváltoztattuk, olyan természetességgel, mintha csak a pontos időt kérdezné. Az asszony ötéves lányával egy dél-dunántúli faluból került az egyik hazai védett házba, miután munkahelyén, a helyi önkormányzatnál észrevették rajta a folyamatos ütlegelés nyomait. – Jöttek a rendőrök, elhoztak, s ezzel vége szakadt ötévnyi borzalomnak – folytatta. – Azután kezdődött minden, hogy a kicsi megszületett, igazából nem feleségnek vagy anyának tartott, hanem csicskának: főzz, mosogass, takaríts!

Csilla 11 évet élt együtt férjével, s utólag bevallotta, amikor összekerültek, többen, köztük a férfi családja, illetve előző barátnője is figyelmeztették: párja nem tud uralkodni az indulatain, így komoly veszélynek teszi ki magát.

– Volt, hogy az előző lányt azért verte meg, mert nem adott neki elég gyorsan cigit – mesélte, majd maga elé meredve hozzátette:

– "Úgy voltam vele, ha nem adok rá okot, biztosan nem fog bántani. És a gyerek születéséig valóban csak egyszer rángatott meg"...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.