2022. április 24., vasárnap

MINDEN NYUGDÍJTAKARÉKOSSÁGI SZABÁLY MEGDŐLNI LÁTSZIK - EGYRE MAGASABB BEFIZETÉST VÁRNAK EL A PÉNZTÁRAK

AZ ÉN PÉNZEM
Szerző: B. VARGA JUDIT
2022.04.22.


Az idős korukra takarékoskodók számára mindenki a nyugdíjba vonuláshoz hátralevő idő alapján ajánl befektetési palettát. Mostanában azonban ez a régebben határozottan bevált szisztéma alaposan megdőlni látszik. A felpörgő infláció mellett alighanem ez is hozzájárulhat ahhoz, hogy az önkéntes nyugdíjpénztárak egyre magasabb havi befizetést várnak el.

A biztosítók rendre azt tanácsolják ügyfeleiknek, hogy befizetéseiket az infláció mértékével növeljék. Ez a szokás az önkéntes nyugdíjpénztáraknál még nem látható, de az tény, hogy a havonta félretett összegekbe mostanában alaposan belecsíp a pénzromlás. Ilyen körülmények között nem csoda, hogy az úgynevezett minimális tagdíj (ekkora befizetést várnak el havonta a pénztárak) egyre nő.

A legalacsonyabb tagdíj összege az idén emelkedett az Aegon és az Allianz, a Generali pénztárakban is (mindenütt egy ezressel). Az Erste ennek háromszorosát emelte, így ott a minimális tagdíj már 10 ezer forint. A Gyöngyház tavaly is emelt, most pedig egy kicsit ismét lépett. A legalacsonyabb tagdíj a korábbi 4,5 ezer forint helyett 5 ezer forint lett április elsejétől. A Pannóniában 4000-ről 6000 forintra emelkedett a minimum...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.