2022. április 4., hétfő

REZEDA: EGY NÉPET SAJÁT MAGÁTÓL MEGMENTENI NEM LEHET

HUPPA
Szerző: Rezeda
2022.04.01.


Amikor csütörtökön a Fidesz közleményében a Marosvásárhelyen elégetett levélszavazatok kapcsán kijelentette, hogy

„baloldal minden aljasságra képes, 2006-ban tévészékházat gyújtottak fel a hatalom megtartásáért, most szavazólapokat”,

abban a pillanatban a NER elérte ormait. Kiteljesedett mintegy, szétnézett a pöcegödör aljáról, ahonnan út már tovább nem vezet. Végül is, nem volt meglepő, hogy abban a másik univerzumban, amelyben élnek, a dolgok így történtek meg és nem másként, ez az a szint, ahol és amelyben minden valószínűség szerint el is hiszik, amit mondanak. Ez már nem a nyájnak szól, hanem önmaguknak, hogy létezésüket valamiképp igazolják.

Ez már szakrális tér, amelyben a jó, szép és tökéletes, amely nem bír hibázni, mert az lényétől idegen, áll szemben a megtestesült gonosszal, ez már a mesebeli sárkány és a hős lovag, a mesék és mítoszok világa Vidnyánszky rendezésében, alatta Szakcsi zongorálja a paradicsomot, és a magyar szüzek talpai egymásra lépnek. Ilyen kijelentés után mondani már nincs mit, ilyen közleményre csak legyinteni lehet csupán, de a magyar társadalom már erre is képtelen. Néz ki a megalázott és megnyomorított fejéből, morális tartása nincs, nézi a zsíros kezében az árcsökkentett farhátat, és retteg mindentől, ami a falakon kívül van.

Tizenkét év mindent legyalult benne.

Így nagy valószínűséggel azt is elhiszi, 2006-ban tényleg a baloldal gyújtotta fel a tévészékházat, nem is olyan rég is megostromolták, amikor a biztonsági őrök a lábuknál fogva húzgálták őket a padlón. Hideg a tavasz, ha a baloldal nyer, indulunk a háborúba, de előtte még megfagyunk az éhenhalás után, minden óvodás buzi lesz, az ökrök száján véres nyál csorog, az emberek mind véreset vizelnek, és fölöttük fú a förtelmes halál. És mindez igaz, vagy annak tűnik. A baloldal tizenkét éve gyötri a nemzetet, eladta rabszolgának, ellopta a pénzét, és senkinek föl sem tűnik, hogy a Fidesz kormányoz tizenkét éve, amikor minden elromlott.

De majd most, ha győznek, kijavítják.

Csodálatra méltó is lehetne ez a következetes következetlenség, ha nem velünk történne mindez, és nem mi halnánk bele ebbe az egészbe, pedig bele fogunk. Holnap választás lesz, mint az tudvalévő. És mindez azzal a teherrel, hogy a Fidesz által teremtett univerzumban élő honfitársaink meddig akarnak még a talmi világban élni, ahol a létezést magát süllyesztették voltaképp agytörzsi szintre, a nemzeti húgyos langymelegre akarat és a szabadság igénye nélkül. A bárgyú tömegeket megfosztották az arcuktól, ha volt nekik egyáltalán valaha, ha nem a génjeibe ivódott szolgaság az, ami évszázadok óta tapsoltatja őket az aktuális hatalom változó arcainak.

Ez az ellenszél igazán, és így a KESMA, az emetykosut, ami rémségek ma is, holnap is ontják rájuk azt a másik, valóságtól teljesen független világot rókafogta mesékkel a boldogság langymeleg ígéretével – persze, ha győz a Fidesz. Hogy most rossz, vágtat az infláció és nincs benzin a kúton, nem operálják meg a beteget és hülye lesz a gyerek az iskolában, az a baloldal műve, akik voltaképp fideszes előadásban Mohács óta gyötrik a nemzetet, sőt, annak is ők az okai. Már Koppány is baloldali volt, aki a nemzetére tört, sőt, lipsi.

Minden igaz lehet a Fidesz-valóságban, mindennek az ellenkezője is, minden illékony, csak a gyűlölet örök. Így az ellenzéknek győzni bajos.

Mert szép is lehet, okos is, de az ellenzék nem a miniszterelnök úr, aki minden magyarok megtestesítője, a DNS vagy gén, műanyag szobor a stelázsin, kivágott kép a falon és minden érkező levél aláírója. Aki ellene van, a magyarok ellen van, rajta kívül élet nincsen. Itt tartunk valahol a választás előtt, amikor az ellenzék a neki kedvező szavazatokat égeti el, hogyne égetné, amikor 2006-ban a tévészékházat is felgyújtotta a hatalom megtartása érdekében. Most is képes lenne rá, a lelkét is eladná a magyarok mellett a hatalom megtartásáért. Hogy az nem épp nála van, az ezen a szinten már érdektelen. Itt tartunk egy nappal sorsunk beteljesedése előtt.

Mert az előtt állunk.

Ez a holnapi az utolsó alkalom, hogy választásokon – ha szabad, ha nem – Orbán leváltható, és nem azért, mert esetleg négy év múlva ne celebrálna egyet a nagyvilágnak, ha most győz, hanem, mert négy év múlva már semmilyen ellenzéke nem lesz. Ez a választás az ellenzék utolsó sóhajtása Magyarországon, ennél többre, ahová most eljutott, képes nem lesz, és már ennyire sem. De ez innen már nem is az ő hibája, mert egy népet saját magától megmenteni nem lehet, egy népet boldogítani akarata ellenére képtelenség, ha igénye arra nincs, mert jól érzi magát a pocsolyában, ahonnan levegőért még kiér a feje. Voltaképp nekik köszönhető ez a szarhalom. Nekik Orbán is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.