2022. április 22., péntek

SZKOPJÉBAN (MÉG) 7 ÉVRE ÍTÉLTÉK GRUEVSZKIT SIKKASZTÁSÉRT – HUPPA LAPSZEMLE

HUPPA
Szerző: HUPPA.HU
2022.04.22.


Nálunk menekültstátuszt kapott

A volt északmacedón miniszterelnök a vád szerint a kormányzópárthoz beérkezett adományokból 1,3 millió eurót sikkasztott el. Az ítélet nem jogerős.

Őrizetbe vennék Robert Ficót

Tisztítótűz hadművelet.

Szerbiának esze ágában sincs csatlakozni az EU Oroszország elleni szankcióihoz

Nem akarják elveszteni azt a biztonsági garanciát, amit a szerb-orosz kapcsolatok kínálnak – mondta az ország régi-új államfője, aki szerint az is jó ötlet volt, hogy kínai légvédelmi rendszer vásároltak.

Úgy tűnik, mégis lesz oroszpárti tüntetés

Az eredetileg a Hősök terére meghirdetett eseményt a Facebook távolította el. budapestihez hasonló oroszpárti tüntetéseket már több európai városban is tartottak, egyes szakértői vélekedések szerint szervezésüket Oroszországból koordinálják.

A kormánymédia kedvenc háziasszonyára a putyinista propaganda terén is stabilan lehet számítani

Az otthoni párizsipréselések és tarhonyadarálások között Boros Valéria rendszeresen osztja meg például az Orosz Hírek nevű, leginkább orosz háborús propagandát terjesztő, impresszum és szerzők nélküli portál bejegyzéseit, legutóbb például egy olyat, amely szerint a bucsai „esemény” megrendezett volt.

A Moszkva elsüllyedése komoly próba elé állítja az orosz propagandát

Egyszerűen nem mondják meg a családoknak, hol vannak a fiaik.

Lemondott Vagit Alekperov Lukoil-vezér, az orosz olajipar legnyugatiasabb arca

Március elején a Lukoil volt a legnagyobb olyan orosz vállalat, amely nyíltan az ukrajnai harcok azonnali leállítását és a Kreml által „különleges katonai műveletnek” nevezett művelet diplomáciai megoldását kérte. (Örüljön, hogy él…)

Mit tennének a magyar polgármesterek egy háborús helyzetben?

Egyikük is elismerte, hogy egy belföldi háborús helyzetre nincs átfogó cselekvési tervük, nem kaptak ilyesmit az illetékes szervektől. (Miért is kellene, hiszen csak itt, a szomszédban dúl a háború…)

A gyakorlatban semmi szükség a csütörtökön bejelentett újabb Alaptörvény-módosításra

De politikailag jól eladható… A kormány a reagálóképesség demonstrálása és az ellenzék megbélyegzése mellett folytathatja ugyanazt, amit az időközben kifulladó járvány-veszélyhelyzetre hivatkozva eddig is maximálisan kihasznált: a rendeleti kormányzást.

Előzetes regisztrációja ellenére sem vehetett részt a Kormányinfón a Magyar Hang

“Szentkirályi jelezte továbbá, hogy rendszeresen találkozik a Kormányinfókon a Magyar Hang kérdéseivel, mivel azokat felteszik a más lapoknál dolgozó újságírók.”

Összezártak L. Simon Lászlóval szemben a háziorvosok

“Ha valaki hasonló tünetekkel jelentkezett volna be, mint L. Simon László édesanyja, én is azt mondtam volna neki, eszébe ne jusson bejönni, ugyanis az elmondás alapján Covid-gyanúsnak kell tekintenem, s nem engedhetem a többi beteg közé.“

Az Esterházy-kastély hercegi istállójára is jut 1,3 milliárd

A kastélyra az elmúlt években milliárdokat költöttek, a kivitelezők jól ismert kormányközeli cégek.

Ügyes – vélik az elemzők Orbán Viktor vatikáni látogatásáról

Polyák Gábor kommunikációs szakember, a Mérték Médiaelemző Műhely vezetője nehezen tudja elképzelni, hogy a pápánál tett látogatást ne szervezték volna már meg hónapokkal ezelőtt. Lehet, hogy azt a kereszténydemokráciát, amit Orbán annak hív – de valójában semmiféle értelmes tartalommal nem lehet megtölteni azon kívül, hogy valójában nem demokrácia –, kommunikációs szempontból most megpróbálják valami pozitív tartalommal is feltölteni, eljátszani, hogy ez a kereszténység nem csak valami maszlag. Ahhoz pedig jól jön a pápai áldás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.