2022. május 1., vasárnap

FIDESZES BANKETTEN FOTÓZTÁK LE AZ ELÍTÉLT VOLT POLGÁRMESTERT, LEVELET ÍRTAK SZITA KÁROLYNAK - AZ ÁTLÁTSZÓ VIDÉKI LAPSZEMLÉJE

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: KATUS ESZTER
2022.05.01.


Debreciner: Eltávolították Veres Margit fotóját

Tiba István újraválasztott fideszes országgyűlési képviselő egy zenés, kortyintós rendezvénnyel köszönte meg segítőinek a választási kampányban végzett munkájukat a napokban. Az eseményen megjelent Veres Margit, Balmazújváros korrupciós bűncselekmény elkövetése miatt 2018-ban jogerősen 5 év letöltendő börtönbüntetésre ítélt volt polgármestere is – írta meg a Debreciner április 26-án. A lap akkor emlékeztetett: bár a korábbi polgármestert jogerősen elítélte a bíróság, ő már több mint 4 éve nem hajlandó börtönbe vonulni. A Facebook-bejegyzést és a képet a cikk megjelenése után törölték.

KaposT.hu: Petícióval fordultak a szülők a női röplabda-utánpótlás ügyében Szita Károlyhoz és a sportvezetőkhöz

A lap szerint a levél vezérgondolata többek között az, hogy Lacombe Zsófia sportigazgató és férje, Vincent Lacombe, a nagycsapat vezető edzője nem tartották be ígéretüket, miszerint „fokozottan számítanak a helyi utánpótlásra”. Szerintük az elmúlt időszakban „a szezon folyamán végbement változások nyomán edzők és szakmai segítők sokasága hagyta el Kaposvárt, de röplabdázó lányok tucatjai is úgy döntöttek, hogy végleg abbahagyják a röplabdát”. A szülők álláspontja szerint a kialakult helyzetre nem elégséges magyarázat a pénzszűke, de feszegetik Dér Tamás sportért „felelős” alpolgármester szerepét is a helyzet kialakulásában.

Borsod24.hu: Miskolcon idén tizennéggyel kevesebb óvodai csoport indul – a durva pedagógushiánynak köszönhetően

Szeptembertől tizennéggyel kevesebb óvodai csoport működik Miskolcon. A miskolci önkormányzat születési adatok alapján úgy számol, szeptembertől hatszázzal kevesebb gyereket íratnak be Miskolcon. Viszont huszonnégy óvodapedagógus is nyugdíjba megy, így összesen harmincnyolccal lesz kevesebb, mint amennyire szükség lenne. Közleményük szerint a jelenlegi csoportlétszámok fenntartása esetén a pedagógushiány veszélyeztetné a biztonságos feladatellátást, ezért született meg a döntés – írja a lap.

Nyugat.hu: Két alapítótag távozik a Weöres Sándor Színháztól

A lap információi szerint a Weöres Sándor Színház két „őstagja”, Endrődy Krisztián és Vlahovics Edit is távozik nyáron a társulattól. A hírt Endrődy Krisztián is megerősítette. A két tag távozásának okai egyelőre nem nyilvánosak, és arról Endrődy sem akart részleteket közölni, az azonban feltételezhető, hogy köze van a Weöres Sándor Színház 2020-as igazgatóválasztásához, amely látszólag simán lement, de a társulatot mégis alaposan felbolygatta.

SzabadPécs.hu: A távolban egy szétbombázott Ukrajna

A Pécsre érkezett ukrán menekültek nem értik, miért támadta meg hazájukat Oroszország, de abban biztosak, hogy Ukrajna nem veszíti el a háborút. Szerintük korábban nem volt ellentét Ukrajna nemzetiségei között, azt se tudták, ki orosz, ki ukrán. A Szabad Pécsnek nyilatkozó menekültek beszédében szétválaszthatatlanul keverednek az ukrán és orosz szavak, és hálásak befogadóiknak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.