2022. május 12., csütörtök

HIÁBA A JÓ HIVATALOS ADATOK, SOHA ENNYI COVID-FERTŐZÖTT NEM VOLT EGYSZERRE ITTHON, MINT MOST

HÍRKLIKK
Szerző: NVZS
2022.05.12.


Hiába közölnek egyre kedvezőbb adatokat a koronavírus-járvány magyarországi helyzetéről, szakértők szerint a megbetegedések száma a hivatalos adatok sokszorosa. Falus Ferenc egyenesen úgy fogalmaz: „soha ennyi Covid-beteg nem volt Magyarországon egy időben. Szerinte elég jelét látjuk ennek, ha széjjelnézünk az ismeretségi körünkben, valamint az ismerőseink ismerősei között. A koronavirus.gov.hu oldalon szerdán közölték először az – új rend szerint már csak – egyhetes számokat, amelyek látszatra kedvezőek. Ám a korábbi országos tiszti főorvos portálunknak azt mondta, „Ezek az adatok csak annyit árulnak el, hogy – szerencsére – a megbetegedések döntő többsége nem igényel kórházi kezelést”.


Kijött a koronavirus.gov.hu oldalon az első hivatalos Covid-adatsor az új rend szerint, ami annyit jelent, hogy egy hetes összesített számokat közölnek már csak az országgal. Az elmúlt heti adatok szerint 6748 új fertőzöttet igazoltak, elhunyt 77 beteg, amivel az elhunytak száma 46 343 főre emelkedett. Jelenleg 1015 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 29-en vannak lélegeztetőgépen.

Az oltási kedv viszont szinte alig létezik, a beoltottak számában ugyanis alig történt változás. Egy hét alatt az első oltásukat mindössze 876-an vették fel, a másodikat 864-en, a harmadik adagot pedig 3559-en. Igaz, már nincsenek oltási akciók, amelyek alatt sokkal többen vállalkoztak oltásra. Mindenesetre Magyarországon a lakosságnak csak a 65,2 százaléka vette fel az első, 63,1 százaléka a második és mindössze 39,4 százaléka a harmadik oltást. Ezzel nagyon el vagyunk maradva az EU és az EGT átlagától, ahol a három szám: 75,4, 72,6, illetve 51,6 százalék...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.