2022. május 10., kedd

MÁR 10 EZREN VÁRAKOZNAK TÉRDPROTÉZISRE, DE MÁS LISTÁK IS MEGUGROTTAK

MFOR
Szerző: KORMOS OLGA
2022.05.10.


A kórházi várólisták háza tájáról februárban érkezett utoljára hírek, mégpedig az, hogy eltűnt a várakozási idő a NEAK honlapjáról. A legfrissebb adatok azonban enélkül is beszédesek: szinte minden műtétnél nőtt a várakozó betegek száma.


Februárban fosztották meg a nagyközönséget a kórházi várólisták várakozási idejétől, azaz a NEAK ekkor vette le honlapjáról ezt az adatot. Az igazi okokat azóta is csak találgatjuk, mindenesetre ma már csak a várakozási idők visszamenőleges adatai láthatók, például, hogy mennyi volt a megelőző hat hónapban az átlagos várakozási idő, illetve mennyi volt a várakozás közép ideje (mediánja). Az a korábban rendszeresen közölt információ is eltűnt, hogy mennyi a műtétre várakozás minimum, illetve maximum ideje.

Azonban ettől függetlenül is igen beszédes a többi adat. Szinte az összes műtétnél jócskán megnőtt a betegek száma, ami arra enged következtetni, hogy a várakozási idők nem, hogy csökkentek volna, de minden bizonnyal ennek következményeként még az eddiginél is jobban kitolódtak.

Jelen pillanatban 54 050 fő várakozik valamilyen műtétre az állami kórházak valamelyikében a NEAK adatbázisa szerint...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.