2022. május 30., hétfő

ORBÁN A MECCSRŐL REPÜLT A BRÜSSZELI UNIÓS CSÚCSTALÁLKOZÓRA – HUPPA LAPSZEMLE

HUPPA
Szerző: huppa.hu
2022.05.30.


Erőnléti edzés

Annak a Nicolas Sarkozynek a társaságában nézte a BL döntőt, akit 2021-ben másodszorra is börtönre ítéltek azért, mert közpénzből fizette korábbi politikai kampányát. (Itt lehet keserűen felnevetni.)

Hallgatnak arról, mennyibe került Orbán Viktornak elutaznia a BL-döntőre a megszorítások bejelentése után

Óránként több millió forintos üzemeltetési költségekről lehet szó. Az Átlátszó szerint a NER-elitből más is luxusrepülőgéppel mehetett meccset nézni, mivel szombaton a rendszer oligarchái (illetve Orbán Viktor) által gyakran használt OE-LEM lajstromjelű gép is felszállt Párizsból, majd Budapestre repült vissza, szintén milliókért.

EU-csúcs előtt: újabb feltételeket szab az Orbán-kormány az olajembargó kapcsán

A hétfő-keddi rendkívüli EU-csúcs egyetlen, de szerteágazó témája az orosz-ukrán háború és hatásai. Kitérnek majd az energiaárakra és Európa védelmének kérdéseire, a közös védelmi ipar előtt álló feladatokra is. Online csatlakozik a tanácskozáshoz Volodimir Zelenszkij ukrán elnök.

FT: Mészáros vonakodott, de Orbán utasítására mégis hitelezte az MKB Le Pen kampányát

A brit lap arra is rácsodálkozik, hogy a bankfelügyeletet ellátó Nemzeti Bank elnökének fia érdekelt lehet a Bankholdingban. Az ilyesmit ugyanis összeférhetetlenségnek hívják máshol.

Orbánék dacolva kitartanak a kémbank mellett

Románia, Lengyelország, Csehország, Szlovákia és Bulgária összehangolja kilépését a budapesti székhelyű Nemzetközi Beruházási Bankból – legalábbis ez derül ki a román pénzügyminiszter szavaiból.

Orbán Viktor megtalálta a csodastratégiát, csakhogy ez katasztrófához vezet

“A lényeg: a kaotikus világban a szorongó embereknek mutasd fel a fenyegető veszélyeket, majd ígérd meg a békét, sőt a régi dicsőség helyreállítását, amit a személyedben megtestesülő erő garantál!”

Most a rezsicsökkentés és a családok védelméről küldött levelet a kormány a járványinfós emailcímekre

A Kormányzati Tájékoztatási Központ a Telexnek határozottan azt válaszolta, hogy csak az oltásokkal kapcsolatos információk terjesztésére használja majd a felhatalmazást, hamar kiderült, hogy ez nem igaz.

Orbán Ráhel barátnője lett a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese

Ha emlékszünk, egy személyben Guller Zoltán dönt az eltitkolt turisztikai támogatásokról.

Az egykori HVG-s D. Bányász Gergő lesz Navracsics Tibor sajtófőnöke

Az Index stábjának 2020-as tömeges távozása után oda is kapacitálták főszerkesztő-helyettesnek, de mint azt a Media1 megírta, végül nemet mondott.

A CÖF-öt nem vizsgálja az ÁSZ

Több ezer civil egyesületet és alapítványt viszont de.

Nem gyanúsítják a fideszes képviselőket a TAO-pénzek elsikkasztása miatt

A százmilliós támogatások ellenére a sportegyesület adóssága 2020-ra már olyan mértékűvé vált, hogy a megye I-ben induló, hivatásos focicsapat már nem tudott elindulni a bajnokságon.

Magyarország megpályázhatja a 2036-os olimpiát

2024-ben Párizsban lesz az ötkarikás torna, így mindenféleképp két ciklust ki kell várni a következő európai rendezésre. 2028-ban Los Angeles látja vendégül a világ sportolóit, 2032-ben pedig az ausztrál Brisbane.

Éhínség jöhet, ha nem sikerül feltörni az orosz tengeri blokádot

Az orosz haditengerészet pozíciója egyelőre megkérdőjelezhetetlen jelen körülmények között a Fekete-tengeren.

Az oroszok szerint semmi közük ahhoz, hogy Ukrajnából nem jut ki a gabona

Marija Zaharova ezzel szemben teljesen alaptalannak nevezte a nyugati vádakat, miszerint „minden bajnak a különleges katonai művelet az okozója”, valamint azt is tagadta, hogy Oroszország külföldi hajókat blokkol a Fekete-tenger és az Azovi-tenger kikötőiben.

Lavrov: Putyin nem beteg

Ez nézőpont kérdése.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.