2022. május 15., vasárnap

OROSZ SZTÁRKÖZGAZDÁSZ: PUTYIN OROSZORSZÁG JELENÉT MÁR TÖNKRETETTE, DE MOST SZÁZ ÉVRE ELHÁBORÚZZA A JÖVŐJÉT IS

TELEX
Szerző: BRÜCKNER GERGELY
2022.05.15.


Andrej Movcsan, a posztszovjet térség egyik legsikeresebb befektetője hosszú nyilatkozatot adott a Lettországban kiadott Novaja Gazetának. Mint mondja, ami most történik, azt biztosan nem fogják megköszönni az oroszok Vlagyimir Vlagyimirovicsnak.


Andrej Movcsan neves orosz pénzügyi szakember, jelenleg a Movchan's Group befektetési társaság alapító-vezetője, de korábban tis már öbbmilliárd dolláros alapok kezelője volt a Trojka Dialog és a Renaissance csoportnál). A közgazdász egy rendkívül hosszú Novaja Gazeta interjúban elemezte Vlagyimir Putyin háborújának gazdasági következményeit.

Mindezt a Forgókínpad elnevezésű blog vette észre és foglalta össze a rendkívül érdekes beszélgetést magyarul.

Amikor orosz ember kritizálja élesen a háborút, akkor jó eséllyel gondolhatjuk, hogy ezt külföldről teszi, teheti meg. Ilyen volt korábban Oleg Tinkov dollármilliárdos üzletember, aki Londonban él, és Movxan cége is nemzetközi, Londonban, Ciprusban, Kazahsztánban vannak irodái. Az interjú amúgy orosz nyelvű, de a Novaja Gazeta ellenzéki lapot most Lettországban adják ki a 2021-es Nobel-békedíjas Dmitrij Muratov vezetésével...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.