2022. május 28., szombat

TIBORCZ ISTVÁN CÉGE SZUPERSIKERES, MÉSZÁROS LŐRINC SZÁLLODÁT ÉPÍT HORVÁTORSZÁGBAN - AZ ÁTLÁTSZÓ HETI LAPSZEMLÉJE

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: ERDÉLYI KATALIN
2022.05.27.


G7: Alkalmazottanként 1,1 milliárd forint nyereséget termelt Tiborcz István cége

Rendkívül jól sikerült a 2021-es éve a Tiborcz-birodalom jelentős részét összefogó BDPST Zrt-nek. Orbán Viktor vejének cége 12 milliárd forintot meghaladó nyereséget ért el tavaly. Ez több, mint amennyit a vállalat története korábbi éveiben összesen össze tudott hozni.

Hvg.hu: Hárommilliárd forintot elvett a kormány a fővárosi fejlesztésektől, hogy sporteseményekre költse

Sokadszor is átírta a kormány a költségvetést egy rendelettel – tavaly ezt 85-ször tették meg és idén is rendszeresen élnek a lehetőséggel. A friss döntéssel összesen 16 milliárd forintot mozgattak meg. A Gazdaság-újraindítási Alapon belül 3 milliárd forintot kivettek a fővárosi fejlesztések keretéből, és odaadták a Kiemelt Nemzeti Sportesemény Stratégia és sportesemény-pályázatok, valamint kiemelt hazai rendezésű sportesemények támogatására.

Mfor.hu: Busásan keres Orbán Viktor kötélbarátja a boltosokon

Az online pénztárgépek piacának legfontosabb szereplője Orbán Viktor barátjának, Garancsi Istvánnak a cége, mely tavaly is jókora osztalékhoz juttatta a tulajdonost. A Mobil Adat Kft. az előző évi 2,6 milliárd után tavaly 2,64 milliárd forintos forgalmat produkált. Ebből 661,8 millió forintos tiszta profittal zárta a 2021-es évet Garancsi István cége, ami elmarad a koronavírus-járvánnyal terhelt év 723 milliós nyereségétől.

24.hu: Egy személyben Guller Zoltán dönt az eltitkolt turisztikai támogatásokról

Pert nyert a 24.hu a Magyar Turisztikai Ügynökséggel szemben, két év után így derült ki, hogy a vezérigazgató korábbi nyilatkozatával ellentétben nem egy szakmai grémium, hanem ő maga dönt az egyedi támogatásokról. Az ügynökség a bíróságon azzal védekezett, hogy Guller Zoltán gondolatai nem közérdekű adatigénylés tárgyai, végül azonban ki kellett adniuk, hogy kik vesznek részt a pályázat nélkül kiosztott állami támogatások elbírálásában.

Világgazdaság.hu: A Mészáros Csoport 21 milliárd forintért épít szállodát Horvátországban

Megkezdődtek Riva’s Hotels & Resorts luxusszálloda építési munkálatai a horvátországi Ičićiben. A mintegy 375 millió kuna (21 milliárd forint) értékű beruházás Mészáros Lőrinc nagyvállalkozó és egy helyi fejlesztő, a DDG Group együttműködésével valósul meg – olvasható a cégcsoport közleményében. A horvátországi Opatijához (Abbázia) tartozó Ičićiben épülő új, ötcsillagos luxusszállodában 180 szoba és 12 apartman lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.