2022. május 6., péntek

ŰRHAJÓ-JAVÍTÓ CÉG KERÜLT MÉSZÁROS LŐRINC ÉRDEKELTSÉGÉBE – HUPPA LAPSZEMLE

HUPPA
Szerző: HUPPA.HU
2022.05.06.


Repülőtere már van

A Drone Agro Kft. pénzügyei meredeken felívelő pályán vannak – legalábbis ez derül ki az elérhető éves beszámolókból. A 2019-es 85,4 millió forintos árbevételt 2020-ban már 173,3 milliós követte, melyből a végén a korábbi 14,2 millió forintnál valamivel több, 16 milliós tiszta nyereség maradt, amit a tulajdonos bent hagyott a társaságban, nem vett fel belőle osztalékot.

Szijjártó Péter két hónap után elítélte az orosz katonai agressziót

Történt mindez Varsóban, a Lengyelország és Svédország által szervezett, Ukrajna megsegítését célzó donorkonferencián „Teljesen egyértelműen meg tudjuk különböztetni, hogy ki az, aki támadó, és ki az, aki megtámadott.” Elég sokára esett le…

A jogállamiság hiánya, avagy Voldemort kalandjai a boszorkánykonyhában

“Az ilyen viták jellemzője, hogy a magyar és a lengyel kormánypárti képviselők kölcsönösen megvédik egymást. Ez most elmaradt.“

Jaroslav Polacek, Kassa főpolgármestere örül

Annak, hogy az FC Košicénél tevékenykedő magyar befektetőknek (= magyar kormány, vagyis ön, kedves olvasó) köszönhetően a keleti nagyváros egy futball akadémiával gyarapszik. Szívesen. (Az FC Košicébe vásárolta be magát a Leisztinger Tamáshoz tartozó Arago Csoport 2019 végén.)

Felfüggesztett börtönre ítélték Álmosd ex-Fideszes ex-polgármesterét

A vádlott magának jutalmat utaltatott ki magának, s került az otthonába az önkormányzat pénzén vásárolt LCD televízió, konyhai robotgép, gőzölős vasaló, blu-ray lejátszó és bojler is.

Kövér kénye-kedve szerint bünteti az ellenzéket

Kövér László döntésével kapcsolatban a Népszava megkereste az Országgyűlés Sajtóirodáját is, de választ eddig nem kaptak.

Nem minden tévékettős akart Orbán propagandafilmjében szerepelni

A Média1 információi szerint a TV2 munkatársai e-mailt kaptak arról, hol és mikor kell megjelenniük, illetve elmondaniuk a miniszterelnök és politikája mellett kiálló videóba szánt mondatokat. Azért legyenek meg a nevek: Gönczi Gábor, Vitányi Judit, Szebeni István, Marsi Anikó, Andor Éva, Szentpéteri Eszter, Váczi Gergő, Istenes László, Szalai Vivien.

Semjén, Bayer és az Ezüst-tó kincse

A Hang munkatársa elolvasta a fent említettek közös könyvét. Respect.
(Hogy megteljen az az alig több mit száz oldal, Semjén miniszterelnök-helyettes vadászati témájú országgyűlési felszólalásait, interjúit, beszédeit, sőt, vadásztemetéseken elhangzott búcsúztatóit is beszerkesztették a műbe.)

Idén mindössze 22 ember jelentkezett fizikatanárnak az egész országban

Kémiatanárnak pedig 25-en jelentkeztek… Ennek hatása lesz gyógyszer- és vegyipar jövőjére is, pedig ezek elvileg nemzetgazdaságilag kiemelt ágazatok.

Közel 30 milliárdból gyógyszerkutatási központot építenének

A Semmelweis Egyetem tenderét a kivitelezésről nettó 29 milliárdos ajánlattal a West Hungária Bau Kft. (WHB) nyerte, az egyetemnek azonban nincs ennyi pénze. A kormánytól kell kérniük a beruházás megvalósítására, és talán a Gazdaságvédelmi Alapból fognak rá forrást kapni. (Biztos.)

90 nap után átláthatatlan diagramot és Word-dokumentumba ömlesztett számokat kapott az Átlátszó Müller Cecíliáéktól

Pl. a megküldött diagramról pont a lényeg – azaz az oltástípusokhoz köthető arányok – nem derül ki, ugyanis sikerült fekete-fehérben elküldeniük, így egyelőre csak tippelni lehet hogy melyik oltásra melyik szám vonatkozik.

Nem árulja el a Dunakeszi Járműjavító, hány dolgozót kell kirúgnia

A cég tulajdonosi körében ott van Szalay-Bobrovniczky Kristóf volt nagykövet, üzletember, a kormányszóvivő férje, akit legújabban az ötödik Orbán-kormány lehetséges új honvédelmi minisztereként is emlegetnek.

V4-országok közül Magyarországon a legaktívabbak az Ukrajna ellen tevékenykedő trollok

A legmagasabb szintű trollaktivitást Magyarországon tapasztalták a kutatás résztvevői, és úgy látták, Magyarországon és Csehországban a legtöbb inautentikus aktivitásban részt vevő profil a Kreml érdekeivel egyező üzeneteket közvetített a főáramú Facebook-beszélgetésekben.

Még itt: Szele Tamás: Kommenthuszárok és fociultrák

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.